Les esplèndides ‘dones sàvies’ de Molière tornen al Maldà per tercera temporada

01.29.2019

Author

L’arriscada, trepidant i divertida adaptació de Les dones sàvies de Molière torna a El Maldà per tercer cop, després de dues temporades exhaurint entrades a la sala. L’obra va ser guanyadora del Premi BBVA de Teatre com a Millors Actors Ex aequo, ha rebut el Premi del públic a millor espectacle 2018 del Teatre del Mar de Mallorca i va ser nominada pels Premis de la Crítica a Espectacle Revelació i a Millor espectacle de petit format pels Premis Butaca 2017. L’han adaptat al castellà per representar-la al Festival Almagro 2017, on va obtenir bones crítiques de públic i de premsa, i al Singlot Festival, de comèdia i humor. Les dones sàvies ha fet gira amb gran acollida de públic i un total de 65 funcions per tot Catalunya. 

Aquesta temporada a El Maldà la combinen amb gira durant gener, febrer i març on aniran a Tarragona, Sant Sadurní, Vic, Súria, Terrasa, Banyoles i Sant Quirze, entre d’altres.

Enric Cambray i Ricard Farré s’endinsen en el clàssic Les dones sàvies de Molière amb el gran repte de portar a escena vuit  personatges de l’obra, tan femenins com masculins, però només amb dos actors. Un propòsit en què el fregolisme escènic i la interpretació en són els pilars fonamentals. L’espectacle adapta els personatges a l’actualitat de manera que els Cotin i Menàge dels nostres dies són els inefables tertulians. Qui, sinó, s’omple la boca d’erudició, de frases vàcues que tot el seu entorn aplaudeix com si fos un cortesà, però que en realitat és més foc d’artifici de lluïment que res?

Una fresca, atrevida i actual adaptació on els poemes d’alexandrins barrocs pateixen una manifesta transformació cap a les frases comodí que fan servir a tothora els tertulians habituals a tots els mitjans de comunicació catalans per parlar de qualsevol tema d’actualitat. 

L’espectacle, que juga amb les convencions teatrals, la imaginació, la tècnica i el llenguatge, estarà en cartell del 4 de febrer al 7 de març.
Us presentem la gira de Les dones sàvies en dades:
Temporades 16-17 i 17-18 a El Maldà:
Nº funcions: 51
Nº espectadors: 2.474
Ocupació: 99%Gira Sàvia 
(octubre 2016- novembre 2018):
Nº funcions: 65
Nº espectadors: 12.230
Nº poblacions visitades: 50
Ocupació: + d’un 90%Properes actuacions:
Tarragona, Sant Sadurní, Vic, Súria, Terrasa, Banyoles, Sant Quirze, Castellolí i L’Ametlla de Merola.
SINOPSI
1672, França. Molière i la Companyia del Rei estrenen una comèdia de costums amb un embolic familiar on s’hi recull l’afany de saber de les dones i posa en evidència un poeta mediocre i cregut de l’època.2019, Catalunya. Molière i només dos actors estrenen la mateixa comèdia de costums amb un embolic familiar on, amb un joc interpretatiu que trenca les convencions, s’hi recull la burla dels pedants d’avui en dia.
FITXA ARTÍSTICAUn espectacle de Ricard Farré i Enric Cambray
Dramatúrgia: Lluís Hansen
Assessoria escènica: Júlia Barceló
Ajudant de direcció: Júlia Bonjoch
Escenografia: Enric Romaní
Vestuari: Marc Udina
Caracterització: Àngels Palomar i Marquès – Damaret
Il·luminació: Adrià Aubert
Composició musical: Gerard Sesé
Coreografia: Júlia Bonjoch

Author