Les Impuxibles aborden el concepte de bellesa des de la poesia, al Festival Clàssics

10.16.2019

Author

El Clàssics, festival d’arts contemporànies i pensament, comença singladura aquesta setmana amb l’espectacle COSA/COS, una nova creació de Les Impuxibles, companyia on les germanes Ariadna i Clara Peya (Premi Nacional de Cultura 2019) hibriden dansa, teatre, música i poesia. A partir d’un poemari de dones visibilitzen el proces de destrucció del nostre propi cos per ser apropar-se al concepte de bellesa canònica. Aquesta nova creació  es podrà veure només aquest cap de setmana al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

El festival també aporta una mirada a la bellesa des de les arts plàstiques. Començant el divendres d’aquesta setmana i fins al 8 de novembre, l’artista visual Paula Bonet instal·larà a la Galeria dels Àngels l’exposició d’accés gratuït Un ovillo de víboras, que rellegeix els versos de Les Flors del Mal, de Baudelaire. Aquesta col·lecció de pintures a l’oli i gravats inèdits ens acosten al costat més fosc de la bellesa, en diàleg amb el poeta francès.

La primera edició de Clàssics, que s’allargarà fins al 28 de novembre, compta amb una interessant programació exclusiva formada per 7 propostes d’artistes de diferents disciplines i 3 activitats exclusives, en diferents espais de Barcelona. El festival, iniciativa de La Casa dels Clàssics i Som, amb la col·laboració de Grup Focus i “la Caixa”, ha estat creat amb la intenció de posar els clàssics al centre de les energies creatives d’avui: promovent el diàleg amb el passat per donar força i profunditat a la cultura contemporània, impulsant relectures dels clàssics que ens emocionin i que ens ajudin a  pensar sobre les preocupacions essencials de la humanitat, com la bellesa.

Les Impuxibles

Les Impuxibles · Cosa/Cos

Centre Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)
20 octubre, 12 h, 18 h i 20 h*
Escena híbrida (música, dansa, poesia)

A través d’un poemari en viu, una selecció personal de poemes de dones, Les Impuxibles visibilitzen el procés de destrucció del nostre propi cos per ser l’altra. Amb les seves paraules plantegen un qüestionament d’allò que s’ha establert culturalment com a canònic. “Posem els nostres cossos en relació amb la matèria. Qüestionem el desig a través de la música. Ajuntem els cossos per celebrar que tenen gana”.
L’entrada inclou un tiquet per a l’exposició Feminismes! del CCCB.
Amb la col·laboració de: CCCB
* Funcions amb col·loqui posterior amb les artistes.

Author