Les Luthiers faran una mini gira per Catalunya el mes de març

01.31.2019

Author

L’Auditori Fòrum de Barcelona acollirà els dies 8, 9 i 10 de març, tres representacions de Viejos Hazmerreíres, el nou espectacle amb què Les Luthiers tornen a Catalunya després de l’èxit aconseguit amb ¡Chist! Antología. El sextet argentí també celebrarà representacions en localitats properes a Barcelona: Manresa 12 de març (Kursaal-Manresana d’Equipaments Escènics), Sant Cugat, 14 i 15 de març (Teatre Auditori Sant Cugat) i Granollers, 17 de març (Teatre Auditori Granollers).

Viejos Hazmerreíres és un espectacle que, durant gairebé dues hores, recorre algunes de les obres més celebrades de Les Luthiers, en una flamant antologia que per a alguns crítics constitueix el millor recopilatori de la història del grup.

Sota el fil conductor de Ràdio Tertúlia, es van muntant peces acurada i integrades a l’eix de l’espectacle que els dóna sentit. D’aquesta manera, cadascuna de les peces cobra una nova dimensió sense perdre l’essència original, i així sorgeixen remodelades versions de Las Majas Del Bergantín (Zarzuela Náutica), Quién Mató a Tom McCoffee (Música en serie), Loas Al Cuarto De Baño (Obra Sanitaria) o Pepper Clemens Sent the Messenger, Nevertheless the Reverend Left the Herd (ten-step).

A més, inclou peces noves com Recepta Postrera, un vals culinari en el qual Rosarito i Clarita comparteixen la recepta per a l’elaboració d’un nou postres. En aquesta creació entra en escena un nou instrument informal: la bateria de cuina, conformada per 11 paelles i 6 olles.

El repertori inclou obres dels espectacles Todo Por Que Rías, Luthierías, Unen Canto con Humor, El reír de los Cantares, Los Premios Mastropiero, Lutherapia i Por humor al arte.

El grup està actualment format per Carlos López Puccio, Jorge Maronna, Tomás Mayer-Wolf, Marcos Mundstock, Martin O’Connor, i Horaci “Tato” Turano.

El conjunt humorístic va rebre el 2017 el premi Princesa de Asturias de Comunicación y Humanidades, no deixa de recollir èxits. El 26 d’abril de l’any passat va rebre un emotiu homenatge en el lloc de la seva primera actuació, el desaparegut Instituto Di Tella de Buenos Aires, amb la col·locació d’una rajola al carrer de vianants Florida que commemora el 14 de novembre de 1967, data de l’ estrena del seu primer espectacle Les Luthiers Cuentan La Ópera.

Viejos Hazmerreíres es va estrenar a Rosario (Argentina) l’any 2014 i ha rebut l’aplaudiment del públic i de la crítica tant d’Argentina com d’altres països llatinoamericans en els quals s’ha representat per la seva capacitat de transformar el conegut en descobriment a través d’ la reinterpretació de peces plenes de creativitat, enginy i ironia.

La gira de Viejos Hazmerreíres a l’Estat espanyol es va iniciar al novembre de 2018, amb cites a Oviedo, Vigo, Santiago de Compostel·la i la Corunya. En 2019, a part de Barcelona, ​​Manresa, Sant Cugat i Granollers, també actuaran a València (de l’1 al 3 de març al Palau de Congressos); Sevilla (6, 7 8, 11 i 12 de setembre al Teatre de la Maestranza i Madrid (del 11 al 20 d’octubre al Palau Municipal de Congressos).

Les entrades ja són a la venda a: www.lesluthiers.com

Author