‘Les noies de Mossbank Road’ ja tornen a estar camí de La Villarroel

04.24.2019

Author

El 25 d’abril Les noies de Mossbank Road tornen a La Villarroel després de recórrer més de 30 pobles i ciutats de tot el territori amb un gran èxit de crítica i el públic des de la seva estrena (el 12 de desembre de 2017 a la mateixa sala).

Així, fins al 22 de juny els espectadors podran gaudir -i probablement molts tornaran a gaudir- de Clara Segura, Cristina Genebat i Marta Marco interpretant a la Di, la Viv i la Rose i acompanyar-les en aquesta comèdia d’emoció creixent, amb posada en escena de Sílvia Munt i l’adaptació de Roser Batalla.

L’espectacle, una coproducció de La Villarroel i Bitò produccions, que “comunica i va directa al cor”, “va com una fletxa” i “amb una gran altura interpretativa” segons la crítica, és una crònica sentimental de tres estudiants que inicien la seva amistat en un pis compartit de Mossbank Road. Aquest espai, el del carrer Mossbank Road, serà el refugi emocional de totes elles durant el transcurs de la seva vida.

L’amistat, l’amor i el temps

Les noies de Mossbank Road és una radiografia de les relacions humanes, una enginyosa tragicomèdia, on la comèdia es converteix en drama en fracció de segons. Genebat, Marco i Segura, guiades per Sílvia Munt, arriben a l’excel·lència interpretativa explorant la relació d’amistat de tres dones molt diferents que formarà un vincle de per vida.

L’espectador les seguirà  durant trenta anys de les seves vides i veurà com les tres amigues es convertiran en família.

Un espectacle d’èxit universal

Les noies de Mossbank Road (Di and Viv and Rose en la seva versió original anglesa) es va estrenar el 2011 al Hampstead Downstair de Londres amb un gran èxit de públic. I d’aquí al Hampstead Theater, al Vaudeville Theater del West End de Londres, el Theatre de Stockport, el Helmsey Arts Centre de York, el Theatro Technis de Londres, el New Era Players de Newbury, el Nottingham New Theatre, el Stephen Joseph Theatre de Scarborough o el Harlow Theatre, entre d’altres.

Les noies de Mossbank Road és una història tan universal que ha traspassat les fronteres del Regne Unit i s’ha representat en diversos països d’arreu del món. El 2014 es va estrenar al Teatre Capitol de Varsòvia (Polònia), mentre que el juny de 2016 es va fer la versió americana al Studio Theater, de l’off-Broadway de Nova York, i al Willbury Theatre de Providence, també als Estats Units. L’estiu del 2017, l’obra va viatjar a Austràlia, on es va estrenar al Southbank Theatre de Melbourne. Està previst que el 2018 es presenti al Royal Manitoba Theatre Centre de Winnipeg, al Canadà.

L’Argument

Aquesta història ens parla de l’amistat sorgida en un espai de llibertat com és un pis d’estudiants. Aquí, les protagonistes, entre els 18 i els 19 anys, faran l’estirada juntes i descobriran qui són per primera vegada. Tot allò que compartiran serà tan pur, tan autèntic, que les marcarà de per vida.

Tot i les seves diferències, la Di, la Viv i la Rose acabaran transformant aquesta casa en una nova llar i totes tres formaran una nova família. En aquesta època construiran a Mossbank Road el que serà ja per sempre el seu refugi, on sembla que res dolent no els pot passar. La cara més fosca de la vida però interromprà aquest paradís en què s’ha convertit Mossbank: un fet inesperat les afectarà profundament fins al punt que, a partir d’aleshores, marcarà les seves decisions i determinarà el seu futur.

L’etapa d’estudiants té data de caducitat i Mossbank deixarà de ser un lloc físic per convertir-se en un espai interior que les acompanyarà sempre. El pas del temps serà implacable, però a elles sempre els quedarà Mossbank.

 

Author