Les obres catalanes ‘Temps Salvatge’ i ‘Els jocs florals de Canprosa’, les dues amb més nominacions dels XXII Premis Max de les Arts Escèniques

04.02.2019

Author

Temps Salvatge, amb cinc nominacions, i Els jocs florals de Canprosa, amb quatre, són els espectacles favorits de la 22a edició dels Premis Max de les Arts Escèniques que organitza la Fundació SGAE. Aquests guardons, que tenen l’objectiu de reconèixer el talent dels professionals del teatre i la dansa i la promoció dels espectacles de la temporada, s’entregaran en el marc d’una gala que se celebrarà el 20 de maig al Teatro Calderón de Valladolid. 
De 358 espectacles inscrits en aquesta edició, 119 en van resultar candidats i d’aquests, 35 han arribat a la darrera fase la qual congrega 57 finalistes que es donen a conèixer avui.
Temps Salvatge, del Teatre Nacional de Catalunya, està nominat a Millor espectacle de teatre; el seu autor, Josep Maria Miró i Coromina a Millor autoria teatral, Xavier Albertí a Millor direcció d’escena; Ignasi Camprodon a Millor disseny d’il·luminació i Laia Manzanares a Millor actriu protagonista.
Els jocs florals de Canprosa, també del Teatre Nacional de Catalunya, competeix amb Temps Salvatge en la categoria de Millor actriu protagonista, en la qual està nominada Rosa Boladeras, i opta al Millor espectacle musical o líric; Jordi Prat i Coll està nominat a la Millor adaptació o versió d’obra teatral, i Montse Amenós al Millor disseny de vestuari.
De la resta d’obres dramàtiques catalanes, A.K.A. (Also Known As) ha rebut dues nominacions: Daniel J. Meyer en la categoria de Millor autoria revelació i Albert Salazar en la de Millor actor protagonista. Finalment, nominats en una categoria, hi ha els espectacles La resposta amb Sílvia Munt a la Millor direcció d’escena, i Flotados de David Moreno & Cia / The Beat Brown Productions com a Millor espectacle de carrer. Sílvia Pérez Cruz per Grito pelao (de la Compañía Rocío Molina – Danza Molina, S.L., Madrid) ha estat nominada en la categoria de Millor composició musical per a espectacle escènic.  
Durant la gala dels XXII edició dels Premis Max de les Arts Escèniques es concediran tres premis especials: el Premi Max d’Honor, que distingeix la trajectòria d’una persona per la seva aportació, lliurament i defensa de les arts escèniques; el Premi Max Aficionat o de Caràcter Social, que engloba projectes a favor de la integració i la projecció social i a companyies aficionades amb una excel·lent contribució a les arts escèniques, i el Premi Max del Públic, que es concedeix a l’espectacle que obté el major nombre de vots del públic a través de l’aplicació #VotaMax. 
Organitzats per la Fundació SGAE des del 1998, els Premis Max ―amb un guardó dissenyat pel poeta i artista plàstic Joan Brossa (Barcelona, 1919-1998), impulsor d’un dels col·lectius renovadors de l’art espanyol de postguerra― s’han consolidat al llarg dels anys com el reconeixement més ampli en l’àmbit de les arts escèniques a l’Estat espanyol.
Enguany, els Premis Max compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de Valladolid i de la Fundación de Universidades y Enseñanzas Superiores de la Junta de Castilla y León.
Consulta aquí la llista oficial dels finalistes

Author