Les obres ‘Tiranes Banderes’ i ‘Bitch’ guanyen la 6a edició de DespertaLab, el Cicle de creació escènica 2020

12.14.2019

Author

La Fundación Mis Bragas, amb Andrea Marinel-lo, Gaia Bautista, i l’estudi La Santísima Trinidad, han guanyat la sisena edició del Cicle de creació escènica DespertaLab. Els projectes escollits faran la seva residència entre l’abril i el juny del 2020, acabant aquest procés en una presentació “work in progress” a Sala Atrium de Barcelona, entre el maig i el juny de l’any vinent.

Enguany s’incrementen les condicions econòmiques ajustant el premi a les necessitats de les companyies amb la contractació d’un màxim de cinc integrants de cada companyia durant el procés. L’impacte econòmic del Cicle és de més de 12.000 euros per companyia.

A través d’aquest cicle, La Nau Ivanow i Sala Atrium posen a l’abast de les companyies l’espai i les condicions tècniques adients per a la creació, la producció, la comunicació-difusió i projecció d’una obra teatral, a més del creixement i la professionalització de les companyies seleccionades.

A més, la Nau Ivanow ofereix una experiència formativa que doni a les companyies les habilitats necessàries per a futurs reptes professionals. Es tracta, doncs, de potenciar el treball més enllà de la creació concreta d’una obra.

ELS PREMIATS

Bitch, de la Fundación Mis Bragas,

En aquesta 6a edició, amb la selecció oberta a tot el món, s’han escollit dos projectes d’un total de 61 candidatures. Una de les premiades és la Andrea Marinel-lo, Gaia Bautista i la Fundación Mis Bragas amb l’obra Bitch. Una proposta sobre el cicle menstrual i l’anorèxia narrat a través d’un concert físic, un diàleg entre música i cos.

L’altre companyia premiada és l’estudi La Santísima Trinidad, amb l’obra Tiranes Banderes, un projecte que es pregunta sobre l’origen i la vigència de les banderes com a símbol i representació.

En aquesta edició, el jurat ha estat format per Patrícia Mendoza (programació de Sala Atrium), Gema Moraleda (Crítica del blog Somnis de Teatre i el cultural La Llança, de elnacional.cat), Gal·la Peire (productora de la companyia Hermanas Picohueso, companyia resident a la Nau Ivanow i guanyadora de l’edició 2019 de la Beca DespertaLab), Daniela De Vecchi (directora de LAminimAL Teatre) i Aina Juanet (Productora de la Nau Ivanow).

El Cicle de creació escènica DespertaLab és Premi FAD Barcelona (Aplaudiment Sebastià Gasch) a la Creació Emergent.

Author