L’Escenari Brossa comença el cicle ‘Greta & Friday’, sobre el present i el futur

01.13.2020

Author

L’Escenari Joan Brossa ha presentat aquest matí als mitjans el cicle Greta & Friday, un díptic sobre el present i el futur, que parla del fenòmen Fridays for future i sobre les relacions amoroses, Els espectacles són Amor pur, escrit dirigit per Albert Mestres i interpretat per Lola Carandell i José Luis Oliver, i Amor mor, de Queralt Riera, que també dirigeix l’espectacle amb Annabel Castan i Òscar Muñoz. Aquests espectacles formen part de l’itinerari #Som Brossa i són produccions de la casa.

“Vaig demanar a l’Albert i a la Queralt de parlar de la Greta Thunberg en el sentit de com s’estan mobilitzant els joves per twitter… I han fet un díptic que parla de dos adolescents que es coneixen en una vaga i que es retroben 40 anys després”, explica Marc Chornet, director artístic de la Sala.  L’Albert Mestres es descrivia com un punk davant l’encàrrec, perquè diu que creu en allò del No Futur. “Sóc molt asèptic amb el present però m’ha interessat el repte de posar-me al lloc dels adolescents que senten perillar el futur. Aquests han decidit fer alguna cosa. Encara no sé ben bé que en sortirà però hi haurà amor i circ. Tenim dos actors joves relacionats amb el circ!”

El projecte de Greta & Friday neix, doncs, de dues voluntats de l’Escenari Brossa. Una, la de reivindicar aquells dramaturgs que aborden textualitats formals, d’estètiques arriscades: “D’alguna manera són hereus d’una manera d’entendre l’escriptura teatral que ve de lluny, que passa per Joan Brossa i que ens arriba avui en dia. La seva manera d’escriure s’allunya del realisme televisiu, però precisament per això són tan atractius per al públic teatral. Per això vam fer l’encàrrec d’una peça que té dues cares,” continua Chornet.
.
La segona voluntat és abordar el fenomen Fridays for Future. “És fascinant com generacions d’infants i adolescents s’han organitzat arreu del món donant una lliçó de compromís i d’activisme. El Brossa proposa un joc per als dos dramaturgs, però també per al públic, que podrà resseguir els mateixos personatges al llarg de dues peces teatrals que són les dues cares d’una mateixa moneda.”

Amor pur se situa a l’actualitat i explica la història d’amor de dos adolescents que es coneixen en una manifestació dels Fridays for Future, el que significa que comparteixen els mateixos valors.

Amor mor ja se’n va al futur, i reflexiona sobre el que ha quedat dels seus ideals i també de com ha evolucionat la seva relació.

ELS ESPECTACLES, UN A UN


GRETA & FRIDAY I
: ‘Amor Pur’
D’Albert Mestres
Del 22 de gener al 16 de febrer

Sala Palau i Fabre

Tot roda. El món roda. L’amor roda. El circ roda al voltant de la pista. Però hi ha el vertigen. Just quan tot comença, quan el circ comença, quan l’amor comença, tot es pot aturar. Dos adolescents s’enamoren i comparteixen l’amor pel món. L’amor pur, experimentat sense concessions, està destinat a la tragèdia. Davant la perspectiva de veure morir el món, de veure morir l’amor, s’enfronten a un futur que glaça la raó.

GRETA & FRIDAY II: ‘Amor mor’
De Queralt Riera
Del 20 de febrer al 15 de març

Sala Palau i Fabre

L’Apocalipsi, la fi del món (as we know it!), el futur, la por de perdre el control de l’esdevenir (n’hem per ventura tingut mai cap mena de domini?) Dos personatges, una parella que s’estima i que marxa del món conegut per iniciar un viatge que els durà a ser salvatges, per dins i per fora. El món només és el mirall que ens torna la imatge del nostre interior. Què hi veiem? Ella ha de morir. Decideixen sortir de casa, deixar la porta oberta i anar a viure el que queda salvatgement per no tornar-hi més. Afrontaran la mort, sense saber que cal afrontar primer la vida perquè… ella no mor! Cap a on ens durà tot aquest moviment ecologista del primer quart del S. XXI? Quaranta anys a comptar a partir d’ara és l’especulació futuriana d’aquesta peça.

Més infirmació, aquí
Entrades, aquí

Author