L’Escenari Joan Brossa acull l’Enfondrament de la Casa Usher’, de Projecte Galilei

05.30.2019

Author

L’Escenari Joan Brossa (Sala Palau i Fabre), acollirà, a partir del 5 de juny, L’esfondrament de la casa Usher, producció de Projecte Galilei amb la col·laboració d’Eòlia I+D Espais de Creació, i amb direcció i dramatúrgia de Pablo Ley. És un solo de Núria Bonet, acompanyada de la música i espai sonor de Javier Gamazo. Es pot veure fins al 22 de juny. 

L’esfondrament de la casa Usher és un dels relats més coneguts i reconeguts d’Edgar Allan Poe. La història que explica, amb una prosa d’una bellesa pròpia de la poesia, es pot enquadrar dintre del gènere de terror. És una univers ple de racons foscos, de boscos boirosos, de casalots vençuts pels anys i les esquerdes. Però és, sobretot, la història de dos germans, Roderick Usher i Lady Madeline, víctimes d’una estranya malaltia que fa que la mort sobrevoli en tot moment l’escena. La història l’explica un amic de la infància de Roderick amb qui manté llarguíssimes converses. Lady Madeline és, en el relat de Poe, un personatge fugaç com una ombra que passa en la llunyania.

La proposta tracta, justament, d’explicar la mateixa història des del punt de vista de Lady Madeline. Els seus són els ulls que ens miren en la foscor i ens glacen l’ànima.

Author