L’Escenari Joan Brossa porta ‘Màtria’ a Barcelona

06.13.2019

Author

Després d’estrenar-se a Fira Tàrrega,  dimecres que ve 19 de juny arriba a l’Escenari Brossa Màtria, l’espectacle documental de Carla Rovira Pitarch, que parteix de la família de l’autora per parlar dels mecanismes de la memòria i de les polítiques de justicia, reparació i representació.

Sota l’escenografia de Mariona Signes González, Manoly i Carla Rovira Pitarch, el públic situat en un espai circular podrà veure’s les cares, construint un espai escènic per reivindicar la història, reapropiar-nos d’ella i generar un espai de debat col·lectiu per narrar el silenci.

SINOPSI
Màtria, és un viatge artístic d’amor. Com encarar la memòria familiar en un Estat forjat en l’oblit? Quin és el llegat familiar de les ferides de la Guerra Civil? I quin és el paper que juguen les nostres mares? Enrique Isart Alonso va morir afusellat pel franquisme el 14 d’agost del 1939 a Cartagena. Va deixar una carta escrita amb un missatge a la seva mare Virgínia Alonso: Madre, valor! El seu cos roman desaparegut des d’aquella data en un de tants marges en què s’ha construït la transició exemplar de l’Estat espanyol. A través de les seves cartes i dels materials de les dones de la família, construïm un espai escènic per reivindicar la història, reapropiar-nos d’ella i generar un espai de debat col·lectiu per narrar el silenci.

Des dels marges rebusquem en els marges, des de la Màtria, parlem.

Màtria, és un espectacle documental que parteix de la família de l’autora per parlar dels mecanismes de la memòria i de les polítiques de justícia, reparació i representació. Un espai circular, en què ens veiem les cares, per debatre sobre les narratives de l’oblit. Un desaparegut, les oblidades i la història.

FITXA ARTÍSTICA
Intèrprets Marc Naya Diaz, Angela Pitarch Isart, Ramon Bonvehí Rosich, Laura Blanch Bigas i Carla Rovira Pitarch
Realizació audiovisual i espai sonor Erol Ileri Llordella
Escenografia Mariona Signes González, manoly i Carla Rovira Pitarch
Dramatúrgia i direcció Carla Rovira Pitarch

Horaris De dimecres a dissabte 20.30 h i diumenge 19.00 h // Durada 80 min
Preus Dimecres i dijous 14€. Divendres, dissabte i diumenge 20€

Author