L’Escenari Joan Brossa recupera ‘Mexicatas’, de Sergi Belbel

11.20.2019

Author

El proper dimecres 27 de novembre arriba a l’Escenari Joan Brossa Mexicatas, un text de Sergi Belbel interpretat per la companyia Cor de Maguey i dirigit per Antonio Calvo.

Mexicatas ens relata les experiències de vuit actrius mexicanes que emigren a Catalunya. Una comèdia amb alguna pinzellada de realitat dramàtica que retrata vivències tant personals com col·lectives, basades en la realitat.
A través de les seves veus, paraules i cossos intentaran comprendre com es viu Mèxic des d’una distància no desitjada i com es veuen Espanya i Catalunya des de la propera llunyania d’un desterrament agredolç.

“Volíem parlar del procés migratori, de com veiem Barcelona des de Mèxic, de com la veiem ara i de com veiem Mèxic, també. Però no sabíem com fer-ho i vam anar a trobar en Sergi: el vam interpel·lar en una conferència que donava en públic! Vam tenir la immensa sort que va acceptar. I ho va ordenar i en va fer la dramatúrgia. De seguida ens va seduir el seu text!” explica la companyia.

Sergi Belbel és ja un clàssic de l’escena catalana. Director artístic del TNC de 2006 a 2013, Belbel és conegut per ser autor d’obres com TàlemCaríciesDesprés de la pluja, o A la Toscana. Les seves obres han estat representades a diversos països d’Europa i Amèrica, i ha guanyat nombrosos premis com el Premi Max de las Arts Escèniques 2002 a la projecció internacional.

La companyia Cor de Maguey està formada per Merlene Avendaño, Lupe Cano, Esmeralda Elizalde, Ariadna Ferreira, Mónica Mar, Thania Paulinni, Marisol Salcedo i Nadia Zúñiga. Les vuit actrius es van conèixer a la mateixa escola de teatre de Ciutat de Mèxic, i un cop van arribar a Barcelona, van decidir crear la companyia per relatar les seves experiències a l’escenari, moment en què neix Mexicatas, una obra amb “Aires, aromes, sorolls i espècies profundament mexicanes barrejades amb la suau brisa humida, enganxosa i traïdora de la mediterrània”

Author