L’Escola Coco Comin festeja 50 anys al Victòria amb un espectacle de dansa

06.22.2022

Amb l’objectiu de celebrar el 50è aniversari de l’ESCOLA COCO COMIN, l’escola de referència del teatre musical del país organitza: un Festival de Dansa molt especial que, sota títol SCREEN, proposa un viatge fascinant per la història del cinema musical; una gran producció que es representarà durant dos únics dies: els propers 28 i 29 de juny al Teatre Victòria de Barcelona (Av. Paral·lel, 67), en doble funció de tarda i de nit.

De la mà de Bert (Christian Cuquerella), un misteriós personatge amb dots màgics, l’espectador penetra en un món de sorpreses. Els nens Jane i Michael (Lía i Luca Gordillo) acompanyen Bert actuant com a conductors dels: 40 números coreogràfics de grans musicals del cinema, fites del cel·luloide des de la segona meitat del segle XX fins a l’actualitat. Així, el repertori inclou clàssics del cinema musical com: West Side Story, My Fair Lady o Saturday Night Fever, i també èxits més recents com: Sister Act o Bohemian Rapsody.

Escrit i dirigit per la directora i coreògrafa Coco Comin, SCREEN reunirà 900 intèrprets amb edats: dels 4 als 67 anys en una espectacular posada en escena creada per l’escenògraf Paco Azorín; que incorpora una gran escala il·luminada característica del Musical. Es tracta de “coreografies verticals” i això implica un repte afegit als alumnes i als coreògrafs.

SCREEN es representarà en 2 dobles funcions (17.00 i 21.30 hores). Cada dia, les funcions són representades per la meitat dels alumnes, apareixent 450 ballarins a cada passi. Es tracta d’estudiants provinents de diversos nivells i cursos amateurs, preprofessionals i professionals.

L’obra està estructurada en dos actes i agruparà les diferents disciplines de dansa treballades durant el curs lectiu: Jazz, Claqué, Ballet, Hip-Hop, Modern Jazz, Dansa Espanyola, Contemporani, Clip Work i Acrobàcia.

En total, SCREEN compta amb un staff tècnic, artístic i organitzatiu de 77 persones i 11 empreses col·laboradores a càrrec d’aspectes com les retroprojeccions i imatges en 3D, els 30 micròfons sota l’escenari; i les escales per a les actuacions de claqué i dansa espanyola o els més de 2.000 vestits que lluiran els ballarins a l’espectacle.

D’altra banda, l’Escola Coco Comin forma part fonamental de l’essència del barri de Nou Sarrià i contribueix a la dinamització artística i cultural.

COCO COMIN I EL 50 ANIVERSARI DE L’ESCOLA
La fundadora i directora, Coco Comin, segueix activament al capdavant de la seva Escola; treball que compagina amb la direcció i coreografia de musicals a la cartellera (actualment Fama, el Musical, a la: Gran Via de Madrid).

La situació derivada de la pandèmia de còvid va impedir celebrar el 50è aniversari de l’Escola l’any passat. Per això, cobra especial rellevància la representació del Festival SCREEN, ja que, pels mítics números escollits; la cuidada producció i l’oportunitat de tornar a reunir centenars de persones ballant sobre un mateix escenari;  es convertirà en una commemoració espectacular i, a la molt emotiva d’aquest primer mig segle d’història de l’Escola.

Més de 50 anys formant artistes que triomfen als grans escenaris

El Festival Biennal de Dansa és l’oportunitat per als alumnes de l’Escola Coco Comin: de participar en un espectacle de gran format representat als escenaris més grans de la ciutat; els teatres que acullen els grans musicals, amb aforaments que permeten gaudir-lo a milers espectadors, escenografies imponents i il·luminació i so professionals. L’objectiu és dotar de taules escèniques els alumnes, mostrar la feina als seus familiars a través d’una gran producció; i ampliar la cultura i els coneixements musicals dels estudiants.

Coco Comin Escola de Dansa i Comèdia Musical va ser fundada l’any 1971 i, en aquestes cinc dècades: ha format centenars de professionals i amateurs en les diverses disciplines de dansa, així com en cant i teatre; destacant especialment els intèrprets de Musicals, ja que l’Escola va ser una de les primeres a impartir aquesta formació professional. Actualment és el centre de referència a tot Espanya en aquesta línia d’ensenyament. És una de les principals pedreres d’artistes que triomfen actualment als grans musicals de la cartellera de Barcelona i Madrid.

Les entrades de SCREEN estan ja a la venda a través de www.teatrevictoria.com/es/cartelera/c/128_screen–coco-comin.html i les taquilles del teatre.

Author