L’Escola de pensament del Lliure torna dimarts amb una conversa amb el dramaturg Juan Mayorga

03.06.2020

Author

L’Escola de pensament del Teatre Lliure, l’espai de diàleg, crítica i debat dinamitzat per Marina Garcés i Albert Lladó, arriba el proper dimarts 10 de març al seu equador amb una bona acollida del públic en les seves primeres sessions i un convidat estrella: el dramaturg Juan Mayorga.

Dramatúrgies del silenci és la cinquena de les vuit sessions previstes dins l’Escola de pensament i versarà sobre el silenci, la construcció de la veritat i la confiança en les paraules no dites. L’escriptor i periodista Albert Lladó conduirà la conversa amb el dramaturg madrileny. Juan Mayorga és autor d’espectacles multipremiats com Hamelin (2005), El chico de la última fila (2007) o La tortuga de Darwin (2008) i de versions també reconegudes com Un enemigo del pueblo de Henrik Ibsen (2007), entre moltes d’altres.

L’Escola de pensament, engegada aquesta temporada sota la direcció de Juan Carlos Martel Bayod, aborda els grans conflictes del present a través de les eines que ens proporciona el teatre i la filosofia, i té per objectiu desenvolupar el pensament crític.

L’Escola va iniciar-se el passat novembre amb la participació de Constanza Brncic i Arianna Sforzini en un diàleg sobre la pluralitat de veus a escena i la importància del cos. La segona sessió, sobre la creació artística, va comptar amb Juan Arnau i Eusebio Calonge i la tercera, centrada en el compromís a partir de la figura d’Albert Camus, amb José Maria RidaoClara Serra i Elisabeth Duval van protagonitzar la quarta sessió al voltant del desig i la voluntat des d’una perspectiva feminista. Les quatre primeres sessions d’aquest cicle de converses han arribat a una ocupació mitjana del 72%.

L’Escola de pensament forma part de la branca de la programació  &acciódirecta, que engloba totes aquelles activitats que el Lliure ofereix perquè el públic pugui gaudir del teatre més enllà dels espectacles. Educar en el teatre i impulsar espais físics i mentals de reflexió són també objectius d’aquesta branca, que inclou el Programa educatiu El Lliure del futur, el programa de residències Ajuts a la creació Carlota Soldevila i els cafès filosòfics del Foyer/1.

Les sessions tenen lloc un dimarts al mes a les 18:30h a Gràcia i el preu de l’entrada per accedi-hi és de 4 euros per sessió i gratuït per als abonats.

Properes sessions de lEscola de pensament

Dimarts 28 d’abril. Gràcia, 18.30 hores.
Sessió 6: El coratge i la representació. Sarajevo, 1993.
Amb Alfonso Armada i Haris Pašović.

Dimarts 26 de maig. Gràcia, 18.30 hores.
Sessió 7: Temps del cor. La realitat més enllà del realisme.
Convidats per determinar

Dimarts 16 de juny. Gràcia, 18.30 hores.
Sessió 8: L’humor com a acció directa. Escena i transgressió.
Amb Pepa Plana i Benet Casablancas.


Escola de pensament: Dramatúrgies del silenci (sessió 5). El 10 de març a Gràcia. 18:30h.

Author