L’Escola de pensament del Teatre Lliure continua endavant amb una nova sessió

12.14.2019

Author

La programació de l’Escola de pensament del Teatre Lliure continua endavant amb la seva segona sessió titulada Habitar la incertesa, un escenari per a la llibertat, que tindrà lloc el proper dimarts 17 de desembre a les 18.30 h a Gràcia.

L’Escola de pensament és un espai de diàleg, crítica i debat dinamitzat per Marina Garcés i Albert Lladó, que abordarà els grans conflictes del present a través de les eines que ens donen el teatre i la filosofia. Un espai que té per objectiu desenvolupar el pensament crític de tots aquells que vulguin aprofundir en les arrels i motivacions de la dramatúrgia.

En aquesta segona sessió, els experts convidats són Juan Arnau, astrofísic i un dels renovadors del pensament espanyol, autor de llibres com Elogio del asombro o La invención de la libertad, entre d’altres, i Eusebio Calonge, dramaturg, autor d’Orientaciones en el desierto i Teoría y práctica de lo incierto, I Premio Nacional de Teatro amb la companyia La Zaranda.

Tots dos abordaran el pensament i la dramatúrgia com a caixes d’eines que ens poden permetre superar tota temptació de mecanicisme. Com podem convocar la creació més enllà del mètode de treball i del laboratori d’idees? Quina tensió existeix entre la intuïció i la intel·ligència? Com podem donar veu a una paraula indomesticada?

El preu per accedir a l’Escola és de 4 euros per sessió i l’entrada és gratuïta per als abonats.

L’Escola de pensament forma part de la branca de la programació anomenada &acciódirecta, que engloba totes aquelles activitats que el Lliure ofereix perquè el públic pugui gaudir del teatre més enllà dels espectacles. Educar en el teatre i impulsar espais físics i mentals de reflexió són també objectius d’aquesta branca, que inclou el Programa educatiu, el Programa de residències i els cafès filosòfics del Foyer/1.


PROPERES SESSIONS DE L’ESCOLA DE PENSAMENT

Dimarts 14 de gener. Gràcia, 18.30 hores.
Sessió 3: Què vol dir estar compromès amb un «teatre lliure»?

Dimarts 11 de febrer. Gràcia, 18.30 hores.
Sessió 4: Escola de pensament.

Dimarts 10 de març. Gràcia, 18.30 hores.
Sessió 5: Dramatúrgies del silenci.

Dimarts 28 d’abril. Gràcia, 18.30 hores.
Sessió 6: El coratge i la representació. Sarajevo, 1993.

Dimarts 26 de maig. Gràcia, 18.30 hores.
Sessió 7: Temps del cor. La realitat més enllà del realisme.

Dimarts 16 de juny. Gràcia, 18.30 hores.
Sessió 8: Les eines de l’espectador. La revolució del públic.

Escola de pensament: Habitar la incertesa, un escenari per a la llibertat (sessió 2). El 17 de desembre a Gràcia. 18.30h.

Author