L’Hiroshima presenta Nowhere in particular, la peça creada en Residència a la Sala

10.25.2018

Author

 

La sala Hiroshima presenta, el divendres 26 i el dissabte 27 d’octubre, un espectacle creat en residència a la sala per tres artistes singulars de l’escena independent  catalana. Sònia Gòmez, David Climent i Pere Jou presentaran la seva proposta Nowhere in particular.

La peça es va estrenar al juliol en el marc del passat Grec Pro, la trobada professional del festival Grec. Posa en comú per primera vegada la mirada escènica d’aquests tres artistes amb un segell personal i amb una trajectòria molt i molt representativa de l’escena contemporània catalana. Tres performers fan una proposta coreogràfica que funciona com una lent d’augment sobre els gestos i situacions convencionals que utilitzem per a relacionar-nos quotidianament. Aquest espectacle és una experiència necessària per qualsevol seguidor de l’escena contemporània catalana, alhora que les bogeries dels seus tres protagonistes escènics faran gaudir a qualsevol que els descobreixi per primer cop.Nowhere in particular és una d’aquelles apostes necessàries que celebren la trobada d’artistes amb una trajectòria i un segell personal indiscutibles i que no havien arribat a compartir una mateixa proposta escènica. “Potser el forat de la paret és més interessant, fins i tot, que la mateixa paret”, diuen aquests tres actors, performers, coreògrafs i músics, disposats a posar sota el focus escènic aquelles fractures de la realitat que trasbalsen el nostre món.

La peça funciona com una lent d’augment que dilata d’aquells minuts de coincidència al metro o a l’ascensor, carregats de convencions socials en forma de petits gestos que, tot i ser irrellevants, ens defineixen com a persones. Riure una broma, alçar la cella en una oficina o en un autobús… pot no voler dir res o dir-ho tot. Carregada d’humor i amb un cuidat espai sonor, Nowhere in particular obre una altra dimensió al típic “Hola, què tal?

Sònia Gómez (autora creativa d’altres projectes escènics com Mi madre y yo o Experiencias con un desconocido), ja havia col·laborat, d’una banda, amb David Climent de loscorderos · sc (en l’actuació de Tata Mala Vista en el Grec 2016) i, d’altra banda, amb Pere Jou en la proposta de ball i música Apel·lació a la pedra (2017). No obstant això aquesta és la primera vegada que els tres artistes coincideixen junts en el mateix espectacle.

Sònia Gòmez, David Climent i Pere Jou oferiran també un taller vinculat al seu espectacle, on compartiran amb els assistents les eines que han fet servir per a desenvolupar-lo.

Author