L’Hospitalet celebra la XVIII edició del Festival ‘Per Amor a l’Hart’

Escrit per Revista Teatralnet

06.16.2022

L’Hospitalet de Llobregat es prepara per acollir els dies 30 de juny, 1 i 2 de juliol: la XVIII edició de Per Amor a L’Hart, el festival d’arts de carrer de L’Hospitalet; que recupera les seves dates habituals d’abans de la pandèmia. S’estendrà per diferents localitzacions de L’Hospitalet: el Parc de la Remunta, Jardins Can Sumarro, Pl. de l’Ajuntament i Plaça Lluís Companys i comptarà amb artistes de renom del circ i la dansa. I també comptarà amb actuacions musicals.

Fent un resum per disciplines cal remarcar la Companyia Si Seulement i el seu espectacle de circ “Ven”. La companyia neix d’una necessitat de cerca, de creació i d’exploració en les arts del circ, i un fort desig de barrejar altres llenguatges escènics en les seves obres com la dansa o la música. “Ven” parla de la part d’humanitat que tenim, d’aquest sentiment de confiança que ens eleva.

La companyia de circ EIA ens presentarà Espera”, un espectacle de circ participatiu on el públic es veu convidat: d’una manera sensible i molt subtil, a viure de prop les acrobàcies que tenen lloc a escena.

El Col·lectiu F.R.E.N.È.T.I.C durà a terme l’espectacle de circ “Save the Temazo”.

Save the Temazo és una ONG que investiga les interrelacions entre la música, les emocions i les xarangues en general. Per difondre la seva tasca, el Col·lectiu F.R.E.N.È.T.I.C. està realitzant un show en el qual el públic participa en el rodatge d’un vídeo promocional. Una experiència a 10 metres d’alçada que et canviarà la percepció de la realitat.

La companyia de circ Les Dessous de Barbera “Crazy Safari Cirucs (espectacle recomanat per a majors de 8 anys); arriba amb un espectacle transgressor en un format original, on en forma de faula moderna: es parla de certs problemes de la nostra societat enmig de contorsions impossibles, malabars, tir amb arc; doma contemporània i natació sincronitzada.

La companyia de dansa Nouvas-kiko López presentarà “Etéreas. La mitologia grega parla de l’Èter com un “element de llum pur i brillant nascut de la foscor”. A causa d’una situació de tensió i disputa, les intèrprets s’unifiquen per emprendre un camí; on les seves ànimes trobin els plaers de viure en harmonia i alliberament.

 Lorena Nogal presentarà l’espectacle de dansa “L’elogi de la fisura”. Aquest solo de dansa contemporània mostra el traspàs entre l’ara i el canvi: un lloc intermedi per buscar una nova versió d’un mateix. Un manifest que es construeix des de la foscor, des del dubte, a l’esquerda que no ensenya, sinó que suggereix. La coreògrafa i ballarina Lorena Nogal, membre de la prestigiosa companyia La Veronal; presenta en aquest únic solo de dansa contemporània una celebració de l’autoacceptació i la bellesa que sorgeix de la imperfecció; de l’asimetria i la irregularitat.

Clémentine Télésfort i Lisard Tranis ens presentaran Skin on Skin, una peça de dansa de quinze min. que ells creen, i recreen, una vegada i una altra des del 2020, ja que es basa en la improvisació; i cada vegada és diferent. Sempre, però, mostra als espectadors i espectadores el potencial que té el tacte com a manera de comunicar-se.

La companyia de dansa Mutuo arriba amb l’espectacle de dansa “#LoveWins”.

Avui dia, comunicar i expressar-se verbalment s’ha convertit en una situació incòmoda per a moltes persones en la societat; ja que les tecnologies, més aviat, els telèfons, missatges de text i apps han obert un camp de comunicació virtual; en la qual abordar certs temes és més fàcil i menys incòmode que si són tractats en persona.

D’aquesta situació actual és de la qual es nodreix la dramatúrgia d’aquesta peça.

Àngel Duran durà al PALH la peça de dansa contemporània “The beauty of it, basada en les teories del psicoanalista: Carl Jung sobre la dualitat entre la ment conscient i l’inconscient. Exposa la fragilitat de l’home, així com una reflexió sobre l’autenticitat de les accions i els personatges. Duran posa l’artista davant del mirall per descobrir quina és la veritable màscara i per submergir l’espectador en l’inconscient humà; endut per les textures del moviment i de l’expressió.

La Re-Gala de Circ de dissabte nit, un espectacle únic i irrepetible, producció pròpia del Festival, amb música en viu: a càrrec de la Rolling Vibes Collective i la cantant Suzanna i les actuacions de Las XL (presentadores); José Luís Redondo (equilibris), Àfrica i Júlia (portés acrobàtics) i Cèlia Marcé Oller (trapezi fix).

La música que ens acompanyarà durant el Festival Per Amor a l’Hart, ve de la mà de Dj Txarnego; selector de Latin Funk, Reggae Swing, Rumba’n’Roll & Booga Soul; Opinólogas, projecte musical en clau d’humor feminista, on quatre dones mil·lenials influenciades per la cultura flamenca i urbana plantegen temàtiques quotidianes de la seva vida mentre interpreten un repertori original que beu; no només del flamenc i la cobla sinó també del Jazz i el Hip Hop. Finalment, torna al PALH el músic veneçolà Lenin Jiménez “Güiroloco” i la seva banda de Salsa que versionen temes “punks” nacionals i internacionals.