L’Off Villarroel acull ‘Pensem. (Pausa.) A la merda!’, l’última creació de Manel Dueso

01.09.2020

Author

Aquest dijous a La Villarrol s’ha presentat la propera proposta del segell Off la villarroel, un creació de Manuel Dueso que porta el suggeridor títol Pensem. (Pausa.) A la merda!, i que s’estrenarà aquest dilluns 13 de gener. Tania Brenlle, directora artística del teatre, s’ha mostrat feliç de que Dueso torni a actuar a La Villarroel després de 35 anys amb aquest muntatge tan “divertit, irreverent i transgressor.” Dueso, autor, director i actor de l’espectacle, també s’ha mostrat il·lusionat per la seva tornada a la sala i ha remarcat el caràcter sorprenent i la idiosincràsia irreverent de l’espectacle: “és una joguina escènica, volem recuperar el joc en el teatre, un joc que a vegades pot ser cruel, ingenu, malvat, generós…”

L’obra està dividida en setze  escenes amb personatges diversos als que el mateix Dueso, juntament amb Carme González i Miquel Malirach, donen vida. Parlen de temes actuals com l’independentisme, la crisi del Mediterrani, el fenòmen Trump, Franco, la Sanitat pública… Viuen situacions complicades que resolen d’una manera curiosa i poc habitual. Aquesta varietat de personatges i històries, però, defugen la paròdia, tal com ha expressat el director: “Tenim un rigor brutal, pot semblar que improvisem, però no!” Hi ha un setè personatge múltiple, que interpreta la Carme, que és el que unifica el relat. L’autor diu que mai havia fet un treball així: “Volem sorprendre contínuament a l’espectador, sotragar-lo, amb una rialla, amb un cop de puny. Vivim en temps molt convulsos i parlem de moltíssimes coses, volem ser punyents. Sempre he pensat que el teatre necessàriament ha de ser social i ha d’anar contra el poder.” També ha explicat que aquesta obra està pensada perquè els actors parlin del que els inquieta en el context convuls que viu la societat actualment.
“Per fer aquesta joguina escènica necessitàvem una actriu i dos actors molt versàtils. I és que ens multipliquem, hi ha molts personatges!”,
assegura Dueso.

Miquel Malirach ha volgut remarcar el “caràcter poètic de l’obra. L’univers Dueso és ple de color!” Carme González ha considerat que l’espectacle té “una gimnàstica brutal. Amb l’essència dels personatges omplim, no ens disfressem.” Del procés creatiu, Manuel Dueso ha fet palès que Pensem. (Pausa.) A la merda! no surt pensada, surt per un impuls que acaba amb un crit d’esperança: A LA MERDA!” 

Pensem (Pausa) A la merda! és una producció de Jeloudoli i La Imprevista, escrita i dirigida per Manuel Dueso. Estarà en cartell els dissabtes i diumenges fins al 2 de febrer.

Entrades i horaris aquí

Author