Tot a punt per a la gala dels finalistes del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2019

12.06.2019

Author

El proper diumenge 8 de desembre, a les 18 h, tindrà lloc al Mercat de les Flors la funció en què es podran veure les quatre peces finalistes que opten a guanyar el Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2019. Del total de projectes presentats, el jurat va seleccionar com a coreografies finalistes (Un)certain Journeyde Sivgin Dalkilinc, Jellyfish d’Ana Borrosa, LUA d’Andrea Jiménez Soler i Meohadim de Jacob Gómez.

Durant la gala de diumenge, els finalistes presentaran una coreografia de 15 minuts de durada a partir de la qual el jurat deliberarà i proclamarà la peça guanyadora del Premi de Dansa d’enguany. El projecte guanyador es programarà en una versió ampliada de 50 minuts en el marc del Festival Grec de Barcelona 2020.

Premi a la Millor Ballarina, Premi del Públic i Premi del SAT, novetats de la cinquena edició

A banda de la coreografia guanyadora, al final de la gala també es donaran a conèixer altres premis. El jurat lliurarà el Premi a la Millor Ballarina (enguany les peces finalistes no tenen cap intèrpret masculí) de les quatre coreografies, mentre que el SAT Teatre, que torna a col·laborar amb el guardó, escollirà una de les coreografies finalistes que no hagi resultat la guanyadora del premi, per tal que aquesta es pugui desenvolupar en format d’espectacle coreogràfic d’un mínim de 50 minuts al seu espai durant la temporada 2020-21.

D’altra banda, el públic també podrà participar votant la coreografia que més li hagi agradat. Així, en finalitzar la gala i mentre el jurat delibera, podrà dipositar el seu vot en una urna al vestíbul del Mercat. La coreografia més votada s’endurà el Premi del Públic, que també es donarà a conèixer amb la resta de premis.

Podeu consultar el programa de la gala en aquest document.

Els finalistes

Sivgin Dalkilinc i Ana Borrosa són graduades en Coreografia i Interpretació del Conservatori Superior de Dansa; Andrea Jiménez i Jacob Gómez són graduats del Conservatori Professional de Dansa en les especialitats de Dansa Espanyola i Dansa Contemporània, respectivament. D’altra banda, Jiménez també és graduada del CSD en Coreografia i Interpretació mentre que Gómez va formar part d’IT Dansa, la Jove Companyia de Dansa de l’Institut del Teatre.

Aquesta és la cinquena edició del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre, un guardó que busca potenciar el treball de joves creadors i intèrprets, oferint-los un ajut econòmic a la producció, així com l’exhibició de la peça guanyadora i de les finalistes en contextos professionals.

El Premi de Dansa de l’Institut del Teatre està organitzat amb la col·laboració del Grec Festival Barcelona, Mercat de les Flors, Graner, Teatre Auditori de Sant Cugat, SAT Espai Dansat, La Caldera Les Corts, el Centre Cívic Barceloneta i l’Associació de Professional de la Dansa de Catalunya APdC i L’Estruch.

Author