L’Onyric Teatre Condal presenta un mosaic amb música més eclèctica per engegar el 2019

01.20.2019

Author

 

Daniel Anglès, director artístic de l’ONYRIC Teatre Condal,ha presentat als mitjans la programació prevista per engegar aquest 2019, després d’una etapa nadalenca del més reeixida: “Estem  molt contents de com ha anat en general tota la primera temporada i, en especial, aquesta etapa de festes. Fins al punt que anunciem la pròrroga de dos dels espectacles: Broadway a Cappellai25 il·lusions del Mag Lari.”  I no per poc temps: la gran demanda d’entrades ha fet que es quedin fins al 10 de marc. Això si, serà improrrogable, perquè  tot seguit ja tenim esperant fins a 18 propostes que contemplen músiques i estils del més variat, propostes de petit i gran format, que es podran veure al teatre o al Club Onyric el que queda d’hivern, tota la primavera i un tast d’estiu.

I COMENCEM PER ‘RENT’
Considerat ja com un clàssic i un dels musicals mes importants a nivell internacional, del 23 de març al 26 de maig,es podrà veure al teatre l’estrena a Barcelona de la versió castellana de Rent, la mateixa que va dirigir en català Daniel Anglèsi que es va estrenar el 2016 al Casino de l’Aliança del Poblenou.  Daniel Anglès l’ha adaptat a quatre mans amb Marc Gómez i el resultat serà una versió renovada, “interpretada per una companyia que no heu vist mai”, ha dit Anglès.

El director ens ha recordat queRent es va veure per primer cop ja fa 20 anys!”Va ser l’any 1999 i ell n’era el protagonista. Ha estat un espectacle que l’ha marcat i amb el que sempre s’ha sentit lligat. Ha dit que la frase que millor defineix l’obra és una que diu el personatge de Mark Cohen: “El contrari de la guerra no és la pau, és la creació.” Una manera de veure el món que separa les persones que destrueixen de les que creen i“nosaltres ho veiem així.”

El musical, amb llibret, música i lletres de Jonathan Larson,comptarà amb un càsting de més de 15 actors i actrius, Miquel Tejadaserà el director musical i Òscar Reyess’encarregarà de  la coreografia.  Tot seguit ens han ofert un tast que ens ha posat la pell de gallina en escoltar l tema mes conegut:  Seasons of Love.

L’estrena oficial serà el 2 d’abril.
Postfunció amb tota la companyia: 10 d’abril
Funció Relax: 12 d’abril.

UNA PROGRAMACIÓ MOLT ECLÈCTICA
Comencem per la programació a la Sala Gran, també amb algunes propostes que generalment tindran lloc els dilluns. Hi haurà música i musicals per a tots els gustos.

Els dies 28 i 29 de gener, Momo Cortés, ens presenta la primera banda Tribut a Queen que va sorgir a l’estat espanyol i una de les més reconegudes a nivell internacional. És l’única banda del món que ha comptat amb la col·laboració especial del propi Brian May. Des de l’any 2000 ha fet més de 700 concerts a diferents països del món oferint sempre una qualitat musical i escènica potent. Ara arriba al teatre amb un repertori de les cançons més reconegudes de la banda britànica que promet fer vibrar a tota la platea.


El Teatre Condal – Onyric se suma als concerts benèfics que se celebren cada any sota el títol Amor x Amor,amb els beneficis destinats al projecteDones Acció, de la Fundació Aroa, que pretén promoure hàbits de salut per la prevenció dels trastorns psicosocials. Aquest any se celebra el 4 de febrer i el dirigeix Alícia Serrat, amb la direcció musical de Dani Campos. Intervindran: Sergi Albert, Àfrica Alonso, Daniel Anglès, Víctor Arbelo, Roger Berruezo, Albert Bolea, Júlia Bonjoch, Oriol Burés, Georgina Dagas, Xavi Duch, Jan Forrellat, Uri Garrell, Eloi Gómez, Jana Gómez, Jordi Grifell, Anna Herebia, Raquel Jezequel, Júlia Jové, Anna Lagares, Georgina Llauradó, Núria Llausí, Mónica Macfer, Edgar Martínez, Joan Masdeu, Mone Teruel, Clara Moraleda, Elisabet Molet, Sylvia Parejo, Marc Pociello, Joana Rosselló, Marta Trujillo i Anna Valldeneu, amb més pendents de confirmar.
————————————————————-

L’11 de febrer tindrem la gran veu d’Eva María Cortés,actualment al Coliseum amb La Família Addams, que ens porta La mitad de mí,un recital íntim en solitari. L’artista ha treballat en produccions musicals de renom per tot l’Estat espanyol com We Will Rock You, Fama, Jesucristo Superstar, 40 el musical, Hair, i Whitney, nuestro tributo… A La mitad de mí oferirà un repertori proper i intimista que resumeix els millors moments de la seva trajectòria professional.
————————————————————–

Seguirà l’espectacle de improvisació Impro Side Story,que torna tots els dijous des del 14 de febrer al 7 de març. Un espectacle sense guió… ni partitura on res està assajat ni pactat. Ni els actors, ni el músic ni el públic saben el que faran, cantaran o interpretaran. Talent, bogeria i humor al servei del públic, l’autèntic guionista. I tot al voltant de West side story... o no!
————————————————————–

Mariona Castillo oferirà una única funció de Bis a Bis el dilluns 1 d’abril. “La Mariona ens va sorprendre oferint-nos un concert amb temes del seu ídol. Ho vam acceptar però… encara ens va sorprendre més saber qui és el seu ídol:  David Bisbal. Encara estem en estat de xoc! I no us el perdeu perquè és un concert que està tenint un èxit impressionant.”
————————————————————–

El 23 d’abril (dimarts) tindrem ocasió d’escoltar, també en una única sessió, un Concert de Sant Jordi molt especial: Desnéixer. “Andreu Gallèn ha musical poemes de García Lorca i Maria Mercè Marçal expressament perquè els canti l’Elena Gadel.”  El mateix Gallèn l’acompanyarà al piano, amb un conjunt de cinc músics en total.
————————————————————–

El 29 d’abril (dilluns) serà el torn de la proposta “més gamberra de totes: dos grans cantants de musicals,com són Pablo Puyol i David Ordinas, presenten l’espectacle Venidos a menos, amb música composada per ells mateixos i dirigits per Miquel de Ángel.” És un espectacle musical, amb monòlegs i molt d’humor, agosarat, punyent i, sobretot, políticament incorrecte.
————————————————————–

Els dies 5, 12 i 19 de maig,la companyia de teatre inclusiu Pot Teatre protagonitza l’espectacle musical familiar Els músics de Bremen in concert. Femarec va ser pionera en apostar per una companyia íntegrament composta per persones amb discapacitat a f de normalitzar l’accés d’aquest col·lectiu a espais de cultura i de creació que fins aleshores els eren absolutament aliens.“El nou repte és fer del teatre més que un instrument d’integració social i cultural. Volem aconseguir que esdevingui l’ocupació professional d’aquests actors i actrius.”Amb llibret i lletres d’Albert Gràcia i Keco Pujol; música de Keco Pujol de Músics de Catalunya SCCL; direcció d‘Albert Gràcia; direcció musical deKeco Pujol i una formació de 12 actors-actrius-cantants-ballarins.
————————————————————–

I arribem al dilluns 13 de maig amb Desde mi ventana, un musical de Benj Pasek & Justin Paul,compositors de grans musicals, adaptat al castellà per Daniel Anglès i Marc Gómez i dirigit per Víctor González, amb direcció musical de Didac Flores.

Sis joves veuen la vida a través dels ulls de Pasek and Paul. Els ulls que miren per la finestra i observen tot el que s’esdevé a l’altre costat del cristall i, alhora, el reflex d’allò que viuen al seu interior. “El poeta Wallace Stevens solia dir que ‘no sempre és fàcil notar la diferència entre pensar i mirar per la finestra’. I si no, que els ho diguin a les dones dels quadres d’Edward Hooper!”
————————————————————–

La carismàtica Anna Molinerportarà al Condal el 20 de maig el seu espectacle #JoDicSi, un viatge emocional i molt personal de l’actriu cantant, acompanyada per una formació de cinc músics entre els quals hi haurà l’Andreu Gallénal piano. Joan Maria Segura s’ha cuidat de la coordinació artística d’un espectacle que neix partint d’ alguns temes del disc Scents, passant per diferents versions de temes de musicals, de pop, o fins i tot alguna cobla o algun cuplet. “Un concert amb interacció amb el públic, passant per molts registres i que representa molt bé la seva essència, molt personal. Tot amb un toc cabareter i amb moments divertits i d’altres més emocionants.”
————————————————————–

Del 28 de maig al 9 de juny, Love of Lesbian porten al Condal una versió revisada del seu espectacle Miralls i miratges, que incorpora alguns dels temes del darrer treball del grup, EL POETA HALLEY, però conservarà tota la màgia de l’espectacle inicial. Guillem Albà firma aquesta posada en escena on les ombres xineses, els titelles i altres disciplines agafaran protagonisme. Amb els actors-manipuladors Guillem Albà, Blai Rodríguez i Xavi Arbonés (cover).

Postfunció: el 29 de maig.
————————————————————–

Gerónimo Rauch és un cantant argentí que ens arriba directament després de fer de protagonista al West End de Londres. Es considera un dels artistes amb més transcendència internacional del teatre musical actual. Ens oferirà una nit íntima on podrem recórrer els grans èxits que l’han portat a diferents escenaris del món i molts altres himnes que, acompanyats al piano pel Maestro Julio Awad, faran del 21 de juny una nit per recordar.”
————————————————————–

EL CLUB ONYRIC

El Club ONYRIC també estrena nous concerts i espectacles de petit format i caire més intimista.

“Comencem el dimarts 12 de març celebrant l’aniversari de Lizza Minnelli amb Close to Liza.  Serà una gran festa, tot un homenatge per al que comptem amb ls direcció de Xavi Casan, la interpretació de Virgínia Martínez i Dani Campos, i la direcció musical de Dani Campos.” En Daniel assegura que l’han convidat però que “de moment no hem rebut resposta. Tindrem, això si, pastís i espelmes.”
————————————————————–

Concurs Plataforma. Protagonistes del Mil·leni, el 8 de maig. Amb l’objectiu de potenciar el talent jove a casa nostra, ONYRIC i l’Escola Aules engeguen un nou projecte artístic: Plataforma. Un espai en què les noves generacions trobaran les eines, formació, assessorament i pràctiques necessàries per poder fer-se un lloc en el panorama teatral i musical! Perquè creiem que les noves veus del teatre musical han de tenir oportunitats en el sector, Plataforma és un bon punt de partida.

I ep: “A totes les persones de menys de 25 anys que vulguin, li oferim l’oportunitat de cantar el seu primer concert al Club Onyric.” Contacteu amb: el meu primer concert
————————————————————

Ara, al Dani Anglès li toca presentar-se a ell mateix. I és que l’1 de juliol, ens proposa Punt de Rocio, un espectacle on versiona a Rocio Jurado, tot explicant històries delicades plenes de passió i emoció en què l’amor i el desamor estan més vius que mai. L’espectacle coincideix amb l’aniversari de la mort de “la más grande”  i compta amb producció musical i arranjaments de Marc Sambola.
————————————————————-

Joan Vázquez, ara mateix triomfant a Londres amb Paquito Forever, és el director de Musicales dorados, un concert en què Sylvia Parejo ens oferirà temes dels autors més rellevants, en català i en anglès. Dies 7 i 8 de juiol.
————————————————————-

ENTRADES ESPECIALS

VIP EXPERIENCE
És un passi preferencial per veure l’espectacle des de les millors localitats del Teatre Condal. Inclou visita entre bastidors 1 h abans de la funció, Meet & Greet, consumició gratuïta, fotografia amb els artistes, un programa de luxe i la possibilitat de canviar les entrades sense cost afegit, fins a 72 h abans de la funció.

FUNCIÓ RELAX
Funció molt especial adreçada a persones amb necessitats especials com ara una mica de llum a la sala, entrar i sortir sense problema, fer una mica de soroll…“Una funció pensada perquè ningú s’estranyi si hem d’amamantar el vostre bebè, si el mòbil sona… fluixet!” Funció sense queixes!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Author