Loop Barcelona fa el salt al teatre amb ‘Screening Performances’

10.24.2018

Author

El festival de videoart Loop Barcelona fa el salt al teatre amb Screening Performances, una reflexió sobre imatge i contracultura en dos muntatges de David G. Torres, Marc Caellas i Isaki Lacuesta.
Screening Performances, comissariat per Núria Gómez Gabriel, és un dels projectes del festival de videocreació, que arrenca el proper 12 de novembre a l’Espai Brossa. A la proposta, cinema i performance s’entrellacen per tractar dos moments significatius de la contracultura: el Nova York punk dels anys vuitanta amb l’obra de David G. Torres i Marc Caellas, i l’escena trap amb Isaki Lacuesta.
CIELO TV, de David G. Torres i Marc Caellas és un programa de televisió en viu, que podrà veure’s a la Sala Joan Brossa els dies 30 i 31 d’octubre.
…Disc!!! La diosa del trap matará la industria del…, l’assaig per al rodatge d’un film sota les ordres d’Isaki Lacuesta, protagonitzat per Bea Pelea i Jordi Vilches tindrà passis el 2 i el 3 de novembre.
Els dos muntatges formen part del projecte Screening Performances, que explora la iconografia generacional de dos moviments contraculturals com el punk i el trap en un escenari teatral combinant vídeo i performance. La tensió entre el capitalisme i el do-it-yourself, la fagocitació comercial i els límits del sistema seran presents en aquesta mirada des del Loop Barcelona cap a la cultura popular marcada per la hibridació i la interdisciplina. Música, teatre i vídeo ens situen dins d’un mateix escenari: la ficció del nostre dia a dia.
Screening Performances és una producció de LOOP Barcelona en col·laboració amb Trànsit Projectes i Escenari Brossa.  Festival i Fira, una gran pantalla a la creació des de Barcelona, Screening Performances forma part de la programació del festival Loop Barcelona, que arrenca oficialment dilluns 12 de novembre al Reial Cercle Artístic amb la inauguració de l’exposició PRODUIR, PRODUIR, PRODUÏ(T). Loop Barcelona es centra enguany en la producció com a procés obert, la situació actual de la creació i recepció de vídeos i en l’anàlisi de l’impacte de la tecnologia en la percepció i formació de l’individu.El festival i fira de videoart converteixen la ciutat en una plataforma de difusió del vídeo –LOOP Festival–, una gran pantalla a la creació –LOOP Fira– i un espai per a la reflexió i el debat –LOOP Talks– gràcies a la col·laboració amb diferents espais i institucions.
La Fira LOOP –del 20 al 22 de novembre– es muda a l’Hotel Almanac, un nou emplaçament per millorar la qualitat d’exhibició per a les quaranta-dues galeries participants, que han estat seleccionades per el comitè i convidades per la qualitat de les seves propostes.

Author