El Lliure estrena ‘Qui ets?’ de Màrius Serra, un espectacle ple de llum sobre el seu fill Llullu

02.04.2019

Author

Us recordem que demà dimarts dia 5 tindrà lloc  a l’Espai Lliure l’estrena absoluta de Qui ets?, la versió escènica del llibre Quiet, de Màrius Serra. L’escriptor s’ha posat el barret de dramaturg per fer realitat un dels seus somnis: convertir la seva novel·la Quiet en una obra de teatre. No en un drama, sinó en un espectacle ple de llum. El director Joan Arqué encapçala un equip artístic que ha donat una nova mirada al text, l’ha allunyat de l’autobiografia i l’ha posat en un context molt més ampli. Sobre l’escenari, el cas particular d’en Llullu -el fill pluridiscapacitat d’en Màrius Serra que va morir 9 mesos després de la publicació del llibre- s’ha convertit en un cas universal.

Encarnant la paternitat hi veurem els actors Roger JuliàÒscar Muñoz i també l’actriu Judit Farrés, que es desdoblen en el narrador omnipresent que un dia va ser en Màrius Serra. Amb ells, la música en directe ha agafat un paper molt important, creant una muntanya russa emocional que tant pot portar l’espectador prop del plor com fer-lo petar de riure al cap d’un moment. El paper del fill, en canvi, no serà interpretat per ningú i alhora serà interpretat per tothom. “El regal més preuat de la seva absència és la seva presència” sentencia Joan Arqué.

Qui ets? vol ser un mirall de la condició humana, una síntesi d’allò que en Màrius Serra experimentava quan passejava amb el seu fill: “Quan anaves darrere la cadira de rodes, tu eres un observador i en Llullu atreia l’atenció de tothom, i el que veies a les cares era por, joia, inquietud, de vegades fàstic…”. Una interpel·lació a l’espectador que es demana: qui ets?

Poesia, sentit de l’humor, dolor i molta música. Si bé en Llullu no era capaç ni de riure ni d’emocionar-se, el públic sí que ho podrà fer, del 5 al 10 de febrer a l’Espai Lliure de Montjuïc.

Author