Marta Aran, Llàtzer Garcia, Lara Díez i Ferran Dordal dirigiran les rondalles mallorquines d’enguany al Maldà

01.03.2020

Author

Com ja és habitual, pels volts de Sant Antoni, una de les festes més actives de Mallorca, tres actors es tanquen al Maldà durant un mes amb quatre directors diferents per treballar a partir d’una de les obres populars més importants de la nostra literatura: les Rondalles Mallorquines.
Les rondalles van sorgir com a contes de tradició oral i popular, passats de pares a fills durant moltes generacions, fins que la gran feina del Mossèn Antoni Maria Alcover, firmada amb el pseudònim de Jordi des Racó, les va aplegar en 24 volums a partir del segle XIX.

Per sisè any consecutiual Maldà s’hi podran veure quatre propostes teatrals úniques a partir de les rondalles tradicionals mallorquines, a través de mirades de diferents directors, Marta Aran, Llàtzer Garcia, Lara Díez i Ferran Dordal i amb els habituals intèrprets del cicle, les actrius Catalina Florit i Antònia Jaume i l’actor Àlvar Triay.

Així, cada diumenge es presenta una posada en escena d’una rondalla, que cada setmana haurà estat dirigida per un director diferent, sempre amb un planter fixe de 4 actors, mallorquins, que representaran les rondalles i la proposta escènica de cada director. Per tal de treballar aquestes peces, els directors tindran una única setmana (de dilluns a dissabte) per muntar la peça amb els actors, que pot anar des d’una lectura dramatitzada fins a un treball d’escena més complex. Al finalitzar la setmana, es presentarà el resultat davant el públic.

A més a més, hi ha un element clau del cicle Al cel mos vegem tots plegats que és la postfunció. Un espai distès d’intercanvi d’impressions, de trobada entre l’equip artístic i el públic que ha assistit a la representació i que permet reflexionar al voltant la cultura i la tradició oral mallorquina i la transformació de rondalla a peça teatral de la mà del director. En aquest espai hi trobem la complicitat de diversos productors mallorquins que faciliten productes típics de l’illa i que permeten acostar una mica més el sabor de Mallorca a l’espai d’El Maldà.

Aquest any com a novetat, s’han programat activitats paral·leles relacionades amb Mallorca.

PROGRAMACIÓ19/01: Marta Aran
26/01: Llàtzer García
02/01: Lara Díez
09/02: Ferran Dordal
I COM A NOVETAT… aquest any hi haurà activitats paral·leles relacionades amb Mallorca:

  • 21 de gener a les 20h – Exposició d’una selecció de il·lustracions i stencils d’artistes balears i catalans, entre els que destaquen Joan Aguiló i Xavi Julià.

  • 21 de gener a les 21h – QBlues 3: Concert de Queralt Albinyana amb Tota a l’harmònica i Martin J. Merino a la guitarra, amb un repertori que comprèn des de Blues estil “vodevil” de Sippie Wallace fins Shuffles i Boogies trepidants de Katie Webste, passant per temes d’autors com Jimmy Reed, Willie Dixon, T-Bone Walker.
  • 3 i 4 de febrer a les 20:30h – Alenar: obra de teatre de creació col.lectiva del Mussol Teatre, una companyia de Teatre de Capdepera formada per Toti Fuster, Biel Bisquerra i Pere Terrassa, en el qual s’afegeix aquesta vegada Catalina Florit com a directora. Es basa en un procés de recuperació de la memòria del poble, de les històries anònimes ( en especial de dones que d’una manera o altra havien estat desplaçades a dins la societat), fent una recerca de mesos sobre el patrimoni immaterial, i que pretén continuar amb altres pobles de Mallorca. Durada: 1 hora i 10 minuts.
FITXA ARTÍSTICAIntèrprets: Catalina Florit, Antònia Jaume, Àlvar Triay
Cartell: Joan Aguiló
Coordinació: Catalina Florit
AL CEL MOS VEGEM TOTS PLEGATS / CICLE DE RONDALLES MALLORQUINES
Del 19 de gener al 9 de febrer de 2020  

Diumenges a les 12.30h.

Author