Mercè Managuerra, 45è Premi de Teatre Memorial Margarida Xirgu

07.02.2019

Author

Ahir 1 de juliol, a Molins de Rei, va tenir lloc l’acte de proclamació de la guanyadora del 45è Premi de Teatre Memorial Margarida Xirgu, temporada 2018/2019.

El Jurat, format per representants de deu grups de teatre amateur de Catalunya, ha atorgat a Mercè Managuerra el 45è guardó del premi per la seva interpretació del personatge de Shylock en l’obra El mercader de Venècia, de William Shakespeare, amb dramatúrgia i direcció de Konrad Zschiedrich i la continuïtat en la posada en escena de Mingo Ràfols. L’obra es va estrenar al Teatre Versus Glòries de Barcelona.

El jurat ha valorat la seva interpretació “sense grans artificis” i també ha volgut reconèixer Managuerra com a “arriscada productora i incansable promotora de projectes”.

L’acte de lliurament del guardó, un anell d’or groc personalitzat disseny de la joiera Elisenda Santacreu, es farà el proper 15 de juliol a l’Institut del Teatre de Barcelona. També es descobrirà la corresponent placa dedicada a l’actriu a La Ronda de les Actrius que hi ha a la plaça Margarida Xirgu.

El Premi Xirgu, el guardó de teatre més antic de l’estat, l’atorguen l’Ajuntament de Molins de Rei i l’Agrupació Dramàtica de Barcelona (ADB), amb la col·laboració de l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona.

Author