Més de 200 acreditats a la Jornada professional del Sismògraf 2019 – Olot

04.18.2019

Author

Quan falta una setmana perquè comenci el Sismògraf209 professionals ja s’han inscrit al festival. La majoria venen de Catalunya i de l’Estat espanyol, però fins a Olot també arribaran programadors de Canadà, Bèlgica, França, Regne Unit, Dinamarca, Alemanya i Holanda.
El Sismògraf és des de fa cinc anys el Mercat estratègic de la Dansa a Catalunya. Això significa que tots aquests professionals veuran els diferents espectacles que es programen al festival amb ganes de triar quins programar als respectius municipis. Del Sismògraf en sortiran contactes entre professionals i companyies per lligar actuacions i tancar contractes.
El festival ha programat a més un itinerari pensat especialment per a ells, amb la Jornada Professional, que tindrà lloc el divendres 26 d’abril de 10 a 13.30 h a La Carbonera. Aquest any la Jornada té per objectiu analitzar quins han estat els escenaris que s’han utilitzat per ensenyar la dansa als professionals d’arreu i alhora imaginar nous escenaris que permetin reinventar la visibilització, la mobilitat i la presència de creadores, ballarines, coreògrafes i tots els agents que participen d’aquest fet creatiu.
Intervindran a la jornada la directora de Cultura Digital del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Marisol López, la curadora del Festival Sâlmon i coordinadora de la FID, Cristina Alonso i el productor i coordinador de la FID, Raül Perales. La jornada donarà veu també a diverses persones del sector com artistes, mànagers, distribuïdors i programadors per debatre i reflexionar sobre els diferents models que caldria seguir.

Sismògraf 2019, del 25 al 29 d’abril

El Festival Sismògraf començarà el dijous 25 d’abril a la tarda i acabarà el dilluns dia 29, Dia Internacional de la Dansa. Durant cinc dies la ciutat s’omplirà amb una quarantena de propostes nacionals i internacionals. La majoria seran gratuïtes i es podran veure al centre d’Olot i en espais emblemàtics com el volcà Montsacopa o el Parc Nou.
Contacta amb la Graella del Sismògraf, per saber-ho tot!

Author