Miquel Barcelona proposa la peça [Kórps] i un workshop sobre l’espectacle a l’Hiroshima

02.24.2020

Author

Miquel Barcelona presenta a la Sala Hiroshima la peça [Kórps], una sorprenent història  de grup que proposa una mirada poètica sobre la mort. Parteix de la figura del corb i del cadàver com a referents estètics i aborda diferents manifestacions populars, folklores, cançoners i rituals funeraris. Paral·llament, propoda un work-shop sobre l’espectacle.

El treball compositiu integra amb intel·ligència aquests materials creant una veu comuna amb cinc fabulosos intèrprets, que de vegades com una processó i un lament i d’altres com una celebració, avancen cap a la construcció d’una imatge del sentiment col·lectiu davant del misteri. A [Kórps] no es ressalta als individus (encara que cada intèrpret té moments brillants), sinó que es potencia el grup com a imatge del que és social. El moviment coreogràfic és un estudi de com traslladar els cossos en l’espai amb un mateix impuls i una mateixa direcció. La posada en escena és sòbria, elegant, justa. Les escenes transiten de forma orgànica. Les imatges coreogràfiques susciten possibles narratives sobre el sagrat.

Es pot veure els dies 28/02 – 20:30h i 01/03 – 19h

Miquel Barcelona forma part del projecte ALIANSAT del SAT! Sant Andreu Teatre i és cofundador de nunArt Creacions Contemporànies. De caràcter obert i amb una trajectòria multidisciplinària, acumula més de quinze anys d’experiència professional en el món de la dansa i les arts escèniques, amb directors, coreògrafs i coreògrafes, i companys i companyes, com Carolyn Carlson, Juan Kruz de Garaio Esnaola, Raffaelle Giovanola, Dario Fo, Àlex Rigola, Q-Ars Teatre, CobosMika Company i Laura Vilar, entre molts altres.


WORKSHOP
[Kórps]
Dissabte, 29 de febrer, de 10 a 14 h
Preu online: 30€ / Preu soci Hiroshima: 21€

Com a complement de l’espectacle, Miquel Barcelona proposa participar a un workshop aquest dissabte. Us enviem la seva nota sobre el treball per si us pot interessar:

Començarem el taller amb una práctica física relacionant-nos amb necessitat, entrenament i plaer. Pautes d’improvisació i experiències guiades que ens ajudin a sentir un cos més disponible i obert. Prendrem la veu com a part indispensable de l’intèrpret i inclourem la seva vibració en la nostra qualitat de moviment. Finalment, mirarem l’espai de creació com una oportunitat. La relació amb ella, la seva profunditat i l’escolta cap a l’inesperat són tres eixos de valor necessaris en qualsevol procés creatiu. El nucli d’aquest taller és el cos i ens el mirarem com a eina, significat i utopia.

Més informació i inscripcions aquí

Author