Miquel Curanta, nou director de l’ICEC

11.05.2018

Author

Segons ha pogut saber Teatralnet, el director del Club Tr3C Miquel Curanta serà el nou director general de l’Institut Català d’Empreses Culturals en substitució de Xavier Díaz. Director del Club Cultural des de 2009, Miquel Curanta destaca per la seva trajectòria professional en la gestió cultural.

Curanta ha estat vinculat al món de la ràdio, on ha treballat en emissores com Ràdio Girona, Grup Flaix, Ona Catalana i Cadena SER. És fundador de l’emissora Ràdio Capital de l’Empordà (2001)  i de la productora Creativa Audiovisual, centrada en la producció de continguts per a ràdio i televisió.  El 2006 va començar la seva relació amb el club TR3SC al càrrec de l’àrea musical del club.

Gestió de l’ICEC

L’ICEC assessora i acompanya les empreses i els professionals de la cultura dels diferents sectors: les arts escèniques, les arts visuals, l’audiovisual, la cultura digital, el llibre i la música, i posa a la seva disposició ajuts i eines de finançament, així com serveis per a la internacionalització, la capacitació empresarial i el desenvolupament de públics.

També gestiona la Filmoteca de Catalunya que té per missió recuperar, preservar, catalogar i restaurar el patrimoni fílmic i documental, i fer recerca i donar suport a l’educació i a la difusió de la cultura cinematogràfica, amb una atenció especial a la producció i la cultura cinematogràfica catalana.

A més l’ICEC és patró i membre fundador de la Fundació Sitges Festival Internacional de Cinema de Catalunya, membre del Consell d’administració i representant de la Generalitat de Catalunya de FiraTàrrega, soci del Parc Audiovisual de Catalunya, participa també com a soci protector d’Avalis i és membre fundador del Consorci del Pla de rehabilitació i equipament de teatres de Barcelona.

Author