‘Miss COSAS y Yo’, de Diana Pla, torna a la Badabadoc aquest abril

03.27.2024

Author

Diana Pla torna a La Badabadoc aquest mes d’abril amb el seu muntatge Miss COSAS y Yo. Estrenada a la sala al febrer del 2022, ara torna per uns dies en una breu segona temporada… perquè sempre som a temps de recuperar les coses bones!

Miss COSAS y Yo és una obra de Diana Pla amb la col·laboració dramatúrgica de Ferran Vilajosana on teatre unipersonal, la dansa contemporània i el clown clàssic es troben damunt de l’escenari: per submergir-nos en la ment d’una jove creadora nascuda a Barcelona que intenta engendrar el que serà el seu1er. espectacle en solitari. La Companyia Nemin (creada al 2018 per Diana Pla i la escenògrafa Duna Homedes) ens proposa un espectacle metateatral; ple d’humor i naturalitat que ens parla d’assumir amb amor els nostres fracassos.

A partir d’un fet autobiogràfic, l’actriu Diana Pla ens convida a compartir amb ella un viatge als desitjos; les pors i els entrebancs que viu una artista durant un procés de creació. “Miss COSAS y Yo” és un treball brutal d’honestedat on, descobrint les seves ferides d’infància, possiblement revisitarem les nostres pròpies.

L’orígen d’aquest primer muntatge de la cia. és la idea d’evocar l’experiència que les dones van viure a la Barcelona dels 90; en entorns d’aprenentatge i desenvolupament humà com l’escola o l’institut, en una època sense perspectiva feminista ni de gènere. Què va condicionar? Quina n’és la herència? Què s’hauria de canviar i en què es volia convertir? Aquest punt de partida va ser la llavor que va evolucionar i créixer de manera orgànica. Amb el projecte més madur, Diana -ja a l’escenari- repassarà en to humorístic la seva trajectòria; els seus conflictes interns al sentir que no troba el seu propi llenguatge dins les arts escèniques… i tot plegat queda lligat quan ens parlarà de les conseqüències del bullying i de quan t’acostumes a valorar-te:  a través de l’acceptació dels altres.

I coneixerem a Miss Cosas, un personatge que tot i viure una vida solitària… viu acompanyada de la seva imaginació desbordant. També apareixeran a l’escenari les diverses veus de l’actriu; que  miren de boicotejar el propi espectacle. Diana Pla es desdobla en fins a 7 personatges diferents, cadascun amb la seva veu i opinió; que discutiran sobre el muntatge a estrenar. Una assemblea emocional en tota regla! I en la qual una veu no se sentirà escoltada. Una ferida i un dolor concrets, que en realitat són universals, i que ens connecta amb les nostres ferides; i amb les quals cal aprendre a conviure.

Tot aquest viatge tan profund i polièdric qualla de manera coherent a “Miss COSAS y Yo”.


Miss COSAS y yo
Del 5 al 15 d’abril
divendres i dilluns – 20hs
dissabte i diumenge – 18hs

 Direcció artística: Diana Pla Solina
Actuació: Diana Pla Solina
Dramatúrgia: Diana Pla Solina i Ferran Vilajosana
Mirada externa: Oriol Pla, Jaume Madaula
Acollida de projecte i mirada externa: Cia. Mar Gómez
Escenografia, vestuari i atrezzo: Duna Homedes

Gènere: circ/comèdia
Durada: 50 minuts
Idioma: Català 

LA BADABADOC
C. de Quevedo, 36, Gràcia

Author