Mor als 99 anys Carmen Wernoff, artista coneguda del Paral·lel dels ans 50

09.08.2019

Author

Carmen Wernoff, probablement la única protagonista que quedava dells millors anys del cabaret barceloní al Paral·lel, on hi va actuar  les dècades dels 50-60 i 70, , ha mort avui als 99 anys a la Residència on vivia, a Les Fraqueses del Vallès. Carmen Picot Gómez, aquest era el seu nom real, era la mare de Christa Leem també artista icona dels 70 i molt admirada per Joan Brossa.

Tot i la seva edat avançada, la Carmen ha assistit fins fa poc personalment a tots els homenatges que s’han anat fent a la seva filla, segons informa Joan Estrada, impulsor del loby cultural Uno de los Nuestros.

Carmen Picot “Wernoff” ja va néixer al se d’una família de tradició circense, el que va fer que des de ben petita tastés el cuquet dels escenaris i les disfresses. Als 17 anys va debutar al Teatro Circo Barcelonés, però ben aviat se’n va adonar que, pel seu temperament obert i comunicatiu, es movia més lliurement al món del Cabaret i el Music Hall.  Va actuar a diversos locals, entre ells a la Bodega Apolo i es va anar convertint a poc a poc en una aclamada artista. Però el fet que la seva filla també comencés molt jove, va impulsar que actuessin juntes, segons explica Estrada, a la Cúpula Venus, una catedral de la Rambla a l’època, avui malauradament tancada. Ella feia les presentacions i alguna aparició durant l’actuació.  “Cantava i tot, aquesta va ser una de les seves grans èpoques”, diu Estrada, que ens ha avançat que enguany li faran un homenatge: “No faltava mai a cap de les nostres entregues de Premis, mai. I és que els premis porten el nom de Christa Leem!” Es va retirar als 70 anys.

La cerimònia de comiat tindrà lloc demà, a les 16,15 h, al Tanatori de Les Corts.

Author