Mostra Igualada celebra 30 anys amb més de 27.500 espectadors

04.08.2019

Author

Diumenge va acabar la 30a Mostra Igualada, que ha tingut lloc del 4 al 7 d’abril. El Mercat estratègic d’espectacles per a infants i joves ha transformat Igualada durant quatre dies en la capital dels espectacles per a tots els públics, amb una bona afluència tant de públic com del sector professional.

La Mostra 2019 ha comptat amb la participació de 55 companyies, de les quals 39 de Catalunya11 de la resta de l’Estat 5 internacionals. La Fira ha estat escenari de 12 estrenes absolutes 8 a Catalunya.

Amb encara tota la tarda de diumenge per endavant, la Mostra ja supera les 11.209 localitats assolint el 80% d’ocupació de l’aforament dels espais de pagament. Al final del dia d’avui preveu arribar als més de 27.500 espectadors.

Enguany la Fira ha registrat un total de 765 professionals de 401 entitats, superant així la xifra de les edicions anteriors. D’aquests, 370 són catalans, 37 de la resta de l’Estat i 18 internacionals. La Llotja ha acollit un total de 58 expositors i 154 reunions ràpides.

MOSTRA IGUALADA 2019: ESPECTACLES QUE ET FAN CRÉIXER
Els plats forts d’aquesta 30a edició han estat l’espectacle inaugural, que va tenir lloc dijous 4 i que va anar a càrrec dels bascos Teatro Gorakada amb El viaje de Ulises i l’espectacle de gran format de celebració dels 30 anys de la Fira, Leonardo, somnis i malsons de Plasticiens Volants. La prestigiosa companyia francesa, que va exhibir l’obra per primer cop a l’Estat espanyol, va aglutinar prop de 4.000 espectadors que van gaudir d’una experiència única i sense precedents a la capital de l’Anoia. A més, l’espectacle va comptar amb la participació i implicació directa de 20 voluntaris i voluntàriesanoiencs.

D’entre les més de cinquanta propostes que s’han pogut veure aquests dies destaquen les estrenes absolutes de Baobab. Un arbre, un bolet i un esquirol de La Pera LlimoneraBack 2 Classics de Planeta TrampolíMil bocins de ZiPit CompanyItalino Grand Hotel de Companyia La TalJoc de cadires de CAL TeatreOops! de Teatre Mòbil Planeta M.Art de Marcel Gros. També les funcions de la Mostra JOVE de PlayOff de La Joven Compañía; CALMA! de Guillem Albà (estrena a Catalunya) i Amor Oscuro [Sonetos] de Viridiana Centro de Producción Teatral. Pel que fa a les propostes internacionals destaquen Piccoli sentimenti dels belgues Tof Théatre; A grande floresta dels portuguesos Teatro do Mar Superabile dels italians-alemanys Teatro la Ribalta Kunst der Vielfalt

La Mostra PRO
Enguany el nombre de professionals acreditats ha passat de 682 (2018) a 765 (2019), el que suposa un increment del 12%. La Fira teixeix cada vegada més vincles a nivell internacional. En aquesta edició s’han acreditat programadors de teatres i festivals provinents de països com Alemanya, França, Holanda, Romania, Taiwan, Turquia i la Xina, entre d’altres.

A la xifra de professionals, cal sumar-hi les companyies participants en la programació que fan augmentar el registre a més de 1.000 inscrits.

De tota l’activitat programada, cal destacar el 10è Mercat de Projectes, les reunions ràpides i la Jornada Professional, enguany dedicada a obrir debat sobre ‘Infància, cultura, ciutat’, que abordava els elements fonamentals de la creació de polítiques culturals dirigides a infants i joves: transversalitat, participació i innovació.

La Mostra JOVE
Aquest 2019 s’ha consolidat el Grup de Participació Jove, un projecte innovador en què una trentena de nois i noies d’entre 12 i 18 anys, amb la coordinació directa de la Mostra i l’equipament juvenil la Kaserna d’Igualada, han creat un programa amb una quinzena d’activitats paral·leles per complementar la programació oficial a L’Escorxador, el punt de trobada jove. La Mostra JOVE els involucra no només en el disseny de la programació, sinó també en el desenvolupament de tasques de coordinació, planificació, producció i difusió.

La Mostra en xifres

Programació
55 
companyies
55 espectacles
114 representacions
12 estrenes absolutes
estrenes a Catalunya
39 companyies de Catalunya
11 companyies de la resta de l’Estat
companyies internacionals
18 espais d’actuació
espectacles itinerants
muntatges a l’Itinerari 1 – Per als més petits
13 muntatges a l’Itinerari 2 – Per als no tan petits
muntatges a l’Itinerari 3 – La Mostra JOVE
24 muntatges a l’Itinerari 4 – Per a tothom

Localitats (xifres recollides diumenge al matí)
11.209 localitats
80% ocupació#mostraPRO
765 professionals acreditats
401 entitats acreditades
370 professionals de Catalunya
37 professionals de la resta de l’Estat d’11 entitats
18 professionals internacionals de 14entitats
presentacions de projectes al 10è Mercat de Projectes
65 participants a 154 reunions ràpides
58 estands

62 periodistes de 38 mitjans

#mostraVOL
80 
voluntaris
34 famílies acollidores d’11 municipis

La Mostra a les escoles
20 
escoles
4.126 alumnes
30 espectacles

Mostra Igualada – Fira d’espectacles infantils i juvenils
Mostra Igualada és la Fira de referència de les arts escèniques per a tots els públics de Catalunya. Un gran aparador dels millors espectacles per a públic infantil i jove, que aplega milers d’espectadors a la capital de l’Anoia i que té com a objectius nodrir les programacions familiars d’arreu del país i afavorir la internacionalització de les companyies que hi  participen. Considerada Mercat estratègic de Catalunya, està organitzada per l’Ajuntament d’Igualada i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. La 31a edició tindrà lloc del 26 al 29 de març del 2020.

Author