La 36a edició de la Mostra Igualada, la fira d’arts escèniques per a tots els públics, s’ha celebrat del 3 al 6 d’abril. En aquesta edició, la Mostra ha tornat a reivindicar la diversitat i la qualitat de les arts escèniques; amb una programació que ha apostat de manera destacada per propostes immersives, d’art participatiu i d’implicació social; oferint una visió inclusiva i transformadora de les arts.
Enguany, la Mostra ha arribat als 17.500 espectadors. D’aquests, 8.500 en espectacles de sala i 9.000 en espectacles de carrer. Els espectacles de sala han assolit el 85% d’ocupació i els espectacles gratuïts amb aforament limitat han exhaurit entrades. En total, s’han realitzat 94 funcions a càrrec de 41 companyies: 32 de Catalunya, 7 de la resta de l’Estat; i 2 d’internacionals. D’aquestes propostes, 10 han estat novetats, 7 de les quals absolutes i 3 han arribat per primer cop a Catalunya.
“La Mostra Igualada és un espai de descoberta i innovació, on la cultura s’entén com un motor de canvi. Després de sis edicions, marxo amb la satisfacció d’haver contribuït a reforçar: un projecte que posa en valor les arts escèniques per a tots els públics. És essencial que la Mostra continuï creixent per consolidar-se com un referent inclusiu, divers i transformador” ha destacat Ramon Giné; en la que ha estat la seva darrera edició com a director artístic de la Fira. Aquest any, l’oferta s’amplia més enllà de l’escena amb iniciatives com: Mostra Diversa, un nou projecte inclusiu en col·laboració amb el grup Àuria, que impulsa l’art com a eina d’integració a través de l’espectacle “FrankMents”; dirigit per Farrés Brothers i Cia. La fira també ha apostat per espectacles com “Museu del Temps” de Jose Antonio Portillo & Unnica Arts, que: a través de nou persones i un ritual participatiu, convida la comunitat a reflexionar sobre el temps; la memòria i la identitat, posant l’art en el centre del debat social i cultural.
La Mostra PRO Catalan Arts ha reunit un miler de professionals, d’entre els quals, 836 han sigut catalans; 89 de la resta de l’Estat i 59 professionals internacionals. Entre els assistents internacionals hi ha hagut professionals del Regne Unit, Irlanda, Dinamarca, Països Baixos, Lituània, Suècia, Singapur, Canadà, Portugal; França, Itàlia, Alemanya, Bèlgica i Xile.
L’epicentre de l’activitat professional ha estat un any més La Llotja, ubicada a les Encavallades del Museu de la Pell. Des d’allà, s’han organitzat una desena d’activitats per afavorir el contacte entre artistes i programadors,; consolidar les programacions familiars dels equipaments del país i facilitar l’accés a circuits estatals i internacionals. |