Nau Ivanow i Sala Atrium convoquen la sisena edició de DespertaLab Cicle de creació escènica 2020

09.05.2019

Author

La Nau Ivanow i la Sala Atrium obren la convocatòria per a la sisena edició del Cicle de creació escènica DespertaLab, amb l’objectiu de donar suport a la creació teatral més activa i emergent. Aquest és el Comunict que ens han enviat per fer-ho arribar als interessats:

COMUNICAT

S’ha obert el període d’inscripció per a la sisena edició del Cicle de creació escènica DespertaLab, conjunt entre la Nau Ivanow i la Sala Atrium, amb termini el 3 d’octubre.

Enguany el Cicle seleccionarà dos projectes d’àmbit nacional i un d’internacional, aquest últim obert a qualsevol país del món. Per primer cop s’obre la recepció d’una proposta estrangera, sigui quin sigui el seu origen.

La Nau Ivanow manté la dotació econòmica, ajustant el premi a les necessitats de les companyies. Per això, ofereix la contractació d’un màxim de cinc integrants de la companyia durant el procés de residència al seu espai. A més, per les companyies de fora de Barcelona hi haurà la possibilitat d’accedir a l’allotjament de la Nau Ivanow sense cost addicional.

A través d’aquest cicle La Nau Ivanow i Sala Atrium posen a l’abast de les companyies l’espai i les condicions tècniques adients per a la creació, la producció, la comunicació-difusió i projecció d’una obra teatral, a més del creixement i la professionalització de les companyies seleccionades.

Destinataris
El projecte s’adreça a companyies i col·lectius professionals o en vies d’inserir-se en la professionalització, de fins a 35 anys, amb projectes originals i inèdits. Tant el responsable com almenys el 60% dels integrants han de situar-se per sota de l’edat límit. Es valorarà especialment la innovació i solidesa del projecte. Han de trobar-se en disposició de ser muntats, presentats públicament i específicament en les condicions de la Sala Atrium de Barcelona.

Dotació
S’ofereix la contractació dels integrants de la companyia durant el procés de residència a la Nau Ivanow; la cessió durant 5 setmanes d’una sala d’assaig a mitja jornada; Possibilitat per companyies de fora de Barcelona d’accedir a l’allotjament de la Nau Ivanow sense cap cost addicional; tres setmanes de mostra de l’obra al públic a la Sala Atrium; Accés al coworking de la Nau Ivanow, i la possibilitat d’estada en residència a l’espai de Cal Gras a Avinyó, a la comarca del Bages.

A més també ofereixen suport i assessorament en temes de producció, comunicació i qualsevol altre aspecte relacionat amb el projecte; possibilitat de mentoratge per part de creadors i creadores de referència per la companyia; comunicació i difusió del cicle i de l’espectacle, i formació en comunicació, producció i gestió del projecte escènic.

Criteris de valoració
La comissió valorarà els projectes en funció de la seva originalitat i el valor artístic i impacte, així com per la seva viabilitat tècnica.

Resolució
El veredicte de la comissió es farà públic durant la primera quinzena de desembre del 2019.

Les bases íntegres de DespertaLab es poden consultar a la convocatòria web:
https://nauivanow.com/esdeveniments/convo-despertalab-2020/

 

Author