Neix ‘Cultura Revista Sgae’, una publicació digital de tendències musicals, audiovisuals i escèniques

09.16.2021

Author

La Societat General d’Autors i Editors (SGAE) presenta CULTURA REVISTA SGAE, una publicació digital creada per projectar els valors musicals, audiovisuals i escènics que avui són tendència. La nova revista, que tindrà una periodicitat trimestral, és una producció del Departament d’Activitats Complementàries de la SGAE.
El primer número, que surt el 16 de setembre, dedica la portada a un reportatge titulat Fuego flamenco, que ofereix una visió actual del gènere a través de les veus de María José Llergo, Rocío Márquez, Cristian de Moret, Álvaro Romero, Rosario la Tremendita i David Lagos, amb l’aportació del flamencòleg Juan Diego Martín Cabeza. 
CULTURA REVISTA SGAE es distribueix a tots els socis i sòcies de la SGAE, a institucions culturals, empreses del sector i mitjans de comunicació, i també al públic en general. La revista es pot consultar a cultura.sgae.es, la  pàgina web de la SGAE  i a la resta de canals digitals de l’entitat de gestió.

Un aparador de talents presents i futurs

Entorn d’aquesta nova publicació, Antonio Onetti, president de la SGAE, afirma que “serà un aparador de talents presents i futurs. Representem el tresor artístic de diverses generacions i soc conscient de la importància de la part més consolidada del nostre catàleg, però també crec en un futur valuós.”
El primer número de CULTURA REVISTA SGAE entrevista a la cineasta Laura Hojman, immersa en el rodatge d’un documental sobre la pionera feminista María Lejárraga. També entrevista Jesús Carmona, recient Premi Benois de la Danse a Moscou i que enguany estrenarà l’espectacle Baile de bestias i participarà en el musical de Nacho Cano Malinche. Altres protagonistes de la publicació són els músics Ángel Stanich, Baiuca, dani i mariagrep; la dramaturga Lola Blasco (Premi Nacional de Literatura Dramàtica), i la compositora Raquel García-Tomás (Premi Nacional de Música).
CULTURA REVISTA SGAE suma també reportatges d’interès sectorial i importants firmes convidades. Així, ofereix una anàlisi de tendència audiovisual a càrrec de Concepción Cascajosa, presidenta de l’Observatori d’Igualtat de RTVE i directora del Departament de Comunicació de la Universidad Carlos III de Madrid.

Les arts escèniques en l’àmbit digital

També proposa un estudi sobre les possibilitats de les arts escèniques en l’àmbit digital, a càrrec del periodista Julio Bravo (redactor cultural de l’ABC, homenatjat enguany pel Festival de Teatre Clàssic d’Almagro). D’altra banda, l’especialista musical David Saavedra (Rockdelux, Icon-El País) és l’autor del reportatge de portada, dedicat al flamenc fusionat.
“Des del respecte més gran al nostre repertori històric», diu Antonio Onetti, «la SGAE viu un procés d’evolució i en aquest cas posa la mirada en el foc que crema avui dia, en els autors i les autores en vies de desenvolupament i en les veus artístiques en irrupció. Deixem enrere qualsevol plantejament conservador o convencional per cosir les nostres inquietuds a la realitat vigent del nostre ecosistema cultural.” El president de la SGAE recorda que aquesta publicació preveu de facto la presència de la creació femenina en situació d’igualtat respecte de la masculina i que recull “la nostra diversitat cultural i territorial, que s’estendrà també als nostres socis i sòcies de l’àmbit llatinoamericà.”
El director de CULTURA REVISTA SGAE és el periodista cultural gallec Tito Lesende, que compta amb una àmplia experiència en mitjans de la premsa escrita, la ràdio i la comunicació digital. També és autor de diversos llibres de temàtica musical amb incidència a l’Estat espanyol i a Llatinoamèrica.

Author