Niño de Elche, Mercedes Sampietro, l’Acròbates Kids i molts més ompliran aquest cap de setmana L’Hospitalet

11.07.2018

Author

El Festival Acròbates encara la segona setmana amb més d’una desena d’espectacles, recitals i actuacions per a tots els públics. A nivell musical el cap de setmana estarà encapçalat per l’actuació del singular cantaor alacantí Niño de Elche i el de la banda de música indie rock Niños Mutantes. Per la seva banda, en el vessant poètic destaca el recital La paraula, exili de l’exili. Maria Mercè Marçal de la mà de Mercedes Sampietro i Eduard Iniesta.

Aquest divendres 9 de novembre a les 20.00 hores al Teatre Joventut serà el torn de Niño de Elche, l’enfant terrible del nou flamenc. Radical i avantguardista fins a límits insospitats, Francisco Contreras ha sorprès públics com els del Sónar mesclant poesia, música i performance i festejant amb el rock o l’electrònica. Amb Voces del extremo (2015), el cantaor va aconseguir allò tan difícil de posar d’acord públic i crítica i, des d’aleshores, no ha parat d’experimentar. Ara, el d’Elx presenta Antología del cante flamenco heterodoxo, sota la direcció de Pedro G. Romero i la producció de Raül Fernández Refree, on conviuen influències musicals aparentment tan allunyades les unes de les altres com Xostakóvitx, Tim Buckley i Mikel Laboa, amb textos d’Antonio Machado, Lafargue i San Juan de la Cruz.

El vessant més poètic arribarà el dissabte 10 de novembre a les 12.00 hores a la Biblioteca Can Sumarro amb el Vermut poètic de la mà de les poetes Corina Oproae i Miriam Reyes. AL’Oncle Jack a les 20.00 hores Miguel Ángel Bueno i Mariano Martínez presentaran l’espectacle En todas las ciudades llueve que uneix les seves veus i paraula per parlar de les ciutats furtives i l’amor que s’encén com un llumí.

Mercedes Sampietro i Eduard Iniesta portaran l’espectacle La paraula: exili de l’exili. Maria Mercè Marçal, que posa al centre de l’escenari la veu poètica de Marçal com a eina de reflexió i revisió, de vida i mort, d’amor i de dona. Dona ferma i lluitadora, desacomplexada i militant, Maria Mercè Marçal forjà amb les paraules la vida i amb la poesia el món. A vint anys de la seva desaparició aquest espectacle li retorna la paraula clara i melodiosa i l’extrau de l’exili per compartir el seu ser i la seva presència. La paraula: exili de l’exili. Maria Mercè Marçal tindrà lloc el diumenge 11 de novembre a les 19.00 hores a l’Auditori Barradas.

En total, el Festival Acròbates acull prop de 50 actuacions creant xarxa per tota la ciutat i ampliant seus en els diferents barris amb recitals a les biblioteques i als centres culturals, espectacles al Teatre Joventut i a l’Auditori Barradas, o a sales com L’Oncle Jack, a la Sala Salamandra i a El Viejo Piano.

El festival fa d’aparador de noves generacions juntament amb artistes consagrats com Héctor Alterio que presentarà Como hace 3.000 años (divendres, 23 de novembre), un passeig basat en una selecció de poemes amb els quals Alterio s’identifica plenament. Compartiran cartell amb joves poetes com Mónica Gae i Maria Vera (dissabte 24 de novembre) i d’altres recitals organitzats en col·laboració amb el Racó poètic de L’Hospitalet, un col·lectiu que des de ja fa anys omple la ciutat de paraula viva, i que donarà veu a joves artistes com Aina Torres i Meritxell Gené (dijous 22 de novembre) o Sandra Bautista i Helena Bonals (dijous 29 de novembre).

Acròbates 2018 aposta també per propostes que presenten formats diferents com l’espectacle Tendrá que haber un camino amb la jove cantant Soleá Morente i l’il·lustre poetaLuis García Montero (divendres 16 de novembre) que ens proposen un diàleg híbrid entre música i poesia; Cita amb àngels de Joan Isaac i Sílvia Comes, on aquests dos artistes interpreten en català i com mai has escoltat abans cançons de Sílvio Rodríguez; o el projecte A l’ombra dels fusells. Dones que creen història (dijous 15 de novembre), un recorregut per textos i vivències de dones que van viure la Guerra Civil i l’exili.

 

ACRÒBATES KIDS
I el festival no s’oblida dels més petits amb Acròbates Kids, una completa programació destinada al públic familiar a les biblioteques de la ciutat que acollirà espectacles, concerts i recitals durant tot el mes de novembre.

L’Acròbates Kids continuarà aquest dimecres 7 de novembre a les 18.00 a la Biblioteca Santa Eulàlia es podrà veure l’espectacle La lluna, la pruna… Poemes i caçons a càrrec de Mercè Ramis. Un espectacle visual de 30 minuts que es basa en formes senzilles i colors que belluguen al ritme de poemes i cançons. El dijous 8 de novembre a les 18.00 a la Biblioteca Bellvitge tindrà lloc la Poetada gratinada a càrrec de l’Estenedor i destinada a nens i nenes a partir dels 6 anys. Un recital teatralitzat amb titelles i poemes d’autors com Maria Mercè Marçal, Salvat Papasseit, García Lorca o Miquel Martí i Pol. Per als més petits de tots el divendres 9 de novembre a les 18.00 hi haurà l’espectacle Rimes i altres contes amb nadons, a càrrec deJudit Navarro Royo, una sessió especial per a nadons i infants petits on els poemes i els jocs de dits i gestuals van de la mà. Dissabte 10 de novembre a les 11.30 a la Biblioteca Tecla Salaserà l’hora de dibuixar poemes  de Joana Raspall, Miquel Martí Pol o Martina Escoda amb l’espectacle Pintem un POEMA! a càrrec de Núria Martínez i Ignasi Blanch.

Podeu ampliar informació consultant la web del festival o a la zona de premsa (on també podreu descarregar-vos materials del festival).
FESTIVAL ACRÒBATES
El Festival Acròbates, el Festival de Música i Poesia de L’Hospitalet, que celebra enguany la seva 13a edició, s’ha consolidat com un dels festivals de música i poesia més singulars de la tardor i té com a objectiu crear un espai de comunicació literària i musical a l’àrea metropolitana, un espai anual dedicat especialment a la paraula i als seus creadors, els “acròbates”.
El festival vol servir d’aparador per descobrir tota una nova generació de músics, poetes, escriptors i autors, compartint cartell i programació amb artistes ja consagrats. Per això programa, durant més d’un mes, una completa programació al voltant de la paraula musicada amb concerts, recitals, slam poetry, vermuts poètics, tallers, exposicions i tota una programació infantil pensada per gaudir en família dins l’Acròbates Kids. 

Author