No m’oblideu mai: el suïcidi juvenil a partir de testimonis reals

10.03.2019

Author

El suïcidi juvenil és la primera causa de mort entre joves a Catalunya. No m’oblideu mai vol parlar d’aquest tema tabú, i aborda aquesta qüestió dolorosa des del teatre Verbatim, que parteix de testimonis reals. L’espectacle es podrà veure del 10 al 20 d’octubre a La Beckett (Sala de Dalt), i se’n faran 3 funcions amb instituts

Llàtzer Garcia s’ha encarregat de la dramatúrgia i la direcció i ha participat també en el procés de recerca i documentació juntament amb Marta Montiel i Elies Barberà, que protagonitzen l’espectacle.

L’espectacle és una producció de Mithistòrima Produccions i Sala La Planeta, i es va poder veure dins del Cicle de Teatre Verbatim, i la temporada passada a la Seca Espai Brossa.

SINOPSI
El suïcidi ha estat, al llarg de la història, una mort rebutjada i estigmatitzada. La paraula suïcidi continua sent un tabú en la nostra societat. I encara més quan es parla de suïcidi en joves i menors, malgrat que, a Espanya, el suïcidi és la primera causa de mort entre el jovent, superant els accidents de trànsit.

No m’oblideu mai és una recerca que dona veu a les persones que coneixen de prop un tema tabú, a través del teatre Verbatim, que es basa en les paraules de testimonis reals.

Aquesta recerca i l’espectacle resultant volen mirar, escoltar i, potser, entendre aquests joves. Què impulsa una persona que té tota la vida per davant a matar-se?

UN COL·LOQUI DESPRÉS DE CADA FUNCIÓ
Cada dia després de la funció de No m’oblideu mai tindrà lloc una conversa amb diversos especialistes sobre el suïcidi. El col·loqui està concebut com a part de l’espectacle i el complementa. L’equip artístic conversarà amb especialistes convidats i el públic per intercanviar impressions, experiències i punts de vista sobre el tema de l’espectacle.

AQUEST ÉS EL PROGRAMA:

10 i 11/10/2019
Jaume Funes. Psicòleg, educador i periodista

12/10/2019
Itxaso Figueras Uranga. Psicòloga especialista en psicologia clínica i psicoterapeuta Gestalt

13/10/2019
Ferran Ollé Sanglas. Psicòleg infanto-juvenil a l’Hospital de Nens de Barcelona i psicoterapeuta

17/10/2019
Clara Rubio. Fundadora de l’Associació Catalana per la Prevenció del Suïcidi (ACPS)
Victòria Nicuesa. Professora, terapeuta, coach especialitzada en educació i formadora de professors

18/10/2019
Anna de Palol. Psicòloga especialitzada en psicopatologia infanto-juvenil i psicoterapeuta Gestalt

19/10/2019
Jaume Descarrega Font. Referent de la Comissió de Cultura del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya

20/10/2019
Membres especialistes de l’Associació per a la Prevenció del Suïcidi i l’Atenció al Supervivent (APSAS)

Author