Nova publicació de Dramaticles dedicada a l’escriptora debbie tucker green (amb minúscules, per decisió de l’autora)

11.28.2022

Author

La col·lecció de textos teatrals Dramaticles, coeditada per l‘Institut del Teatre amb l’editorial Comanegra, publica aquest dimecres 30 de novembre: un nou volum dedicat a l’autora britànica debbie tucker green (amb minúscules per decisió de la mateixa autora);,  una de les veus més rellevants i innovadores de la dramatúrgia britànica actual, inèdita fins ara en català.

Amb traducció de Sadurní Vergés i pròleg de Denise Duncan, es publiquen les obres qualsevol i tara. A la primera, l’autora captura la reacció devastadora d’una família davant d’un acte aleatori de violènvia; mentre que la segona, segueix els moviments d’un personatge que vol que el deixin sol.

debbie tucker green ha escrit més d’una desena d’obres que s’han representat als principals teatres de Londres. També ha escrit per al cinema el guió de la pel·lícula Second Coming (2014); per la qual va ser nominada al BAFTA com a millor guionista britànica novell. Va guanyar el Premi Olivier per a joves promeses el 2004; i fou la primera dramaturga afrodescendent que estrenà dues obres a la sala gran del Royal Court Theatre de Londres.

L’escriptura de green és poètica, rítmica i rabiosament política. Ha escrit sobre la violència de gènere (dirty butterfly, 2003); el racisme institucional (random, 2008); el turisme sexual (trade, 2004); la impossibilitat de reconciliació de les víctimes de conflictes armats (truth and reconciliation, 2011); o sobre problemes que afecten diversos països del continent africà i sobre els quals Occident no fa res com: l’epidèmia de la sida, les lapidacions o els nens soldats (stoning mary, 2005) i generations (2005).

Podreu trobar el nou volum a partir del 30 de novembre a les biblioteques de l’Institut del Teatre; a la llibreria de la Diputació de Barcelona, a la pàgina web de l’editorial Comanegra i a les llibreries.

Author