Núria Espert rebrà el Premi Christa Leem 2020 per la seva actitud davant la creació artística i la llibertat d’expressió

01.13.2020

Author

El Loby cultural Un dels nostres ha informat avui que l’actriu Núria Espert ha estat la mereixedora del Premi Christa Leem 2020. El Premi, que arriba enguany a la 12 edició, s’atorga cada any a un personatge que hagi destacat per la seva actitud davant la creació artística i la llibertat d’expressió: Un dels nostres valora les iniciatives polítiques valentes, solidàries de progrés i avantguarda pel que fa a la creació artística i les mentalitats obertes i integradores des del punt de vista social. Perquè som lliures pensadors!!”, exposen a la seva web.

Joan Estrada, impulsor del loby, ha declarat que han escollit Espert perquè “a més de ser una gran actriu, ha traspassat un munt de fronteres sempre amb la cultura en general com a bandera i ha portat les Arts Escèniques arreu del món.” I al web del Loby han afegit que “És una figura inqüestionable i irrepetible que, des de la seva adolescència i fins avui, als 84 anys, ha lluitat sense treva i saltant tota mena d’obstacles per la cultura, les arts escèniques i la llibertat d’expressió.”

Núria Espert és al Teatre Romea -el mateix que va debutar quan era una nena i el que la va fer estimar el teatre, segons ha explicat aquests dies- interpretant el Romancero Gitano de Lorca, amb direcció de Lluis Pasqual. Podeu recuperar la notícia que vàrem publicar amb motiu de l’estrena aquí.

El Loby ha volgut aprofitar la seva estada a Barcelona per celebrar el Reconeixement en el transcurs d’un sopar que tindrà lloc aquest dilluns que ve dia 20, dia de descans setmanal del teatre. Com ja s’ha anat fent en el transcurs d’aquestes 12 edicions, se li entregarà un guardó, que és una estatueta dissenyada expressament al taller de la pintora i disenyadora Pilar Villuendas. Al sopar hi assistiran diversos destacats del món cultural, social i sanitari.

El Premi és un tribut a la memòria de Christa Leem, artista trencadora i creativa en el camp de l’estriptease i el cafè-teatre. Admirada i lloada per Joan Brossa, va néixer artísticament a la Cúpula Venus (Teatre Principal – La Rambla) i va continuar la seva carrera a diversos espais del Paral·lel.

Aquest any, al sopar del Premi també es tindrà un record per a Carmen Wennoff, la mare de Christa i també artista reconeguda del Cabaret en la seva joventut, que va morir el passat mes de setembre. Wernoff ha estat, des del primer premi fins a l’11è, l’amfitriona protagonista en l’entrega del Premi del ‘Lovy’.

SOBRE EL LOBY CULTURALUN DELS NOSTRES’
El Loby, creat fa 17 anys, és un col·lectiu format per professionals d’àrees diverses que es reuneixen un cop al mes. En aquestes trobades es busca intercanviar experiències i mantenir un col·loqui distès sobre assumptes d’actualitat. De fet, d’ara endavant, es declaren “Lovy”, “perquè la nova dècada ha de portar més “love” i menys lobbies”, ens diu el seu impulsor, l’activista cultural barceloní Joan Estrada.

Els integrants de el grup tenen en comú una visió progressista de la vida, una posició humanista a favor dels drets humans, l’educació lliure i la cultura, amb una visió social i centrada en les virtuts de la política, com són la participació i el exercici de les llibertats, des del compromís i la solidaritat.

Un dels nostres valora especialment les iniciatives transgressores i de progrés, les actituds valentes en la creació artística i l’exercici de la llibertat d’expressió, com és el cas de l’actriu Núria Espert. El premi ha distingit persones de diversos àmbits com ara Marcos Ana, poeta, lluitador antifranquista (2008); Gonzalo Pérez de Olaguer, crític teatral in memoriam (2009); els cantants Patti Smith, (2011); Miguel Poveda, (2013) l Joan Manuel Serrat (2014) i a l’última edició,el creador multifacètic i renovador de el flamenc Niño d’Elche.

Author