‘Pelipolaca & Les Desvestides’ i ‘Hermanos Picohueso’, guanyadores de la 5a edició de DespertaLab

12.14.2018

Author

Les obres guanyadores de la 5a edició de DespertaLab i que s’exhibiran a Sala Atrium, entre l’abril i el juny de l’any vinent, són La Grip A, l’Ebola i el senyor de sota el meu llit, de la companyia Hermanos Picohueso, i Unheimlich de Pelipolaca & Les Desvestides.

Amb aquesta Beca conjunta entre la Nau Ivanow i Sala Atrium es vol posar a l’abast de les joves companyies l’espai i les condicions adients per així contribuir a l’entrada en les xarxes professionals d’exhibició artística. L’objectiu és oferir una oportunitat d’accés al mercat teatral, per això s’adreça a companyies que volen fer el pas cap a la professionalització. Una de les novetats d’aquest cinquè any és el creixement econòmic, amb un impacte de 8.000 euros per companyia.

A més de donar els recursos econòmics i les eines necessàries per a la creació d’una obra –des de la producció fins a la difusió–, ofereix una experiència formativa que doni a les companyies les habilitats necessàries per a futurs reptes professionals. Es tracta, doncs, de potenciar el treball més enllà de la creació concreta d’una obra.

En aquesta 5a edició les dues companyies escollides són d’àmbit nacional. Unheimlich, de Pelipolaca & Les Desvestides és una obra dirigida per Irene Vicente Salas i interpretada per les actrius Belén Bouso, Núria Corominas, Rut Girona i Gal·la Sabaté. Aquest projecte guanyador vol revisar el nostre comportament com a espectadors davant els cossos exhibits en els museus d’art.

L’altre companyia premiada Hermanos Picohueso, vol fer amb La Grip A, l’Ebola i el senyor de sota el meu llit  una radiografia de les pors mundials que han esdevingut els últims 30 anys. El projecte està integrat per “Lluki” Portas, Diego Ingold, Gal·la Peire i Jaume Miralles.

En aquesta edició, el jurat ha estat format per Raimon Molins (Director de Sala Atrium), Aida Pallarès (Periodista cultural), Lali Álvarez (Directora i integrant de la cia. companyia resident a la Nau Ivanow), Jordi Iglesias (Director de la web TeatreBarcelona.com) i David Marin (Director de la Nau Ivanow).

El Cicle de creació escènica DespertaLab és Premi FAD Barcelona, Aplaudiment Sebastià Gasch, a la Creació Emergent.

Author