Per celebrar Tots Sants, la Mont Plans porta a la Sala Trono “Sembla que rigui’

10.30.2018

Author

L’emblemàtica Sala Trono de Tarragona celebra Tots Sants d’una manera molt especial: l’actriu – i també autora, directora i  productora- Mont Plans hi representarà els dies 2, 3 i 4 de novembre l’espectacle Sembla que rigui, un monòleg que ha escrit ella mateixa a quatre mans amb Òscar Constantí. Parla de la mort i també de la vida. L’interpreta la Mont, amb dramatúrgia d’Òscar Constantí i Mont Plans; adaptació i producció musical de Mariona Vila (amb temes de  Serrat, Raimon, Marc Parrot i Pere Tàpies, que fan referència a la mort); La Bocas, que tants anys ha treballat amb La Cubana, s’ha cuidat de la caracterització i J.M. Riera dels llums. I també amb la veu en off de Pepa Arenós. Tot, produït per la Mont Plans.

Comencem amb un Pròleg:

“Ja sé el que dirà la gent quan vinguin a dir-me l’últim adéu, si és que ve algú: Se la veu tranquil·la. Sembla que dormi! Ha quedat igual! No, què dius? Ha quedat millor que quan era viva!”.

Sembla que rigui és un monòleg d’acte únic que ens presenta la Júlia Català i Verdaguer, una dona que va néixer el 1914 i que va sobreviure a la Marilyn Monroe, al Nino Bravo, a Chaplin, a 9 Sants Pares, a dos marits i a un fill. Ara ja ha marxat, però des de l’altre cantó ens explica el seu pas per la vida, esperant que li donem permís per marxar. L’espectacle es va estrenar al teatre Apolo de Barcelona, la passada primavera.

Sembla que rigui respon a una vella i bella idea de la Mont Plans: “Sovint, en dur a terme un projecte teatral parlem del repte o de la dificultat de l’empresa. En aquest cas, l’objectiu a superar ha estat cercar les paraules per fer front a un tema que atrau provocant rebuig, que tothom ha viscut però que ningú vol viure i que és un final al que no volem arribar”, explica.

El text, interpretat en clau de monòleg, repassa una realitat com és la mort des de diferents mirades: biològica, social i sentimental. Sense morbositats innecessàries però amb rigor i valentia. Les paraules es nodreixen amb fragments de cançons i músiques que envernissen el contingut i el fan brillar. “Al fer una primera lectura, ens van dir que més que un text sobre la mort, era un text sobre els amors. I hi estem d’acord”, ens deia Òscar Constantí a la presentació. I continua: “Mes enllà de les paraules que el puguin definir, el que us podem garantir és que efectivament, l’hem fet amb molt d’amor.” 

 

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Sembla que rigui
d’Òscar Constantí i Mont Plans

Dies 2, 3 de novembre a les 20:30 i el dia 4, a les 18:30SALA TRONO ARMANYÀ. TARRAGONA

ENTRADES: premeu aquí

Author