Professionals d’arreu del món debatran a Sabadell sobre les noves tendències en arts escèniques en el marc d’El Més Petit de Tots

10.30.2018

Author

El Més Petit de Tots, el Festival d’Arts Escèniques per a Espectadors de 0 a 5 Anys que es portarà a terme a onze ciutats catalanes del  10 al 25 de novembre, servirà també per impulsar el debat sobre la creació escènica adreçada a la primera infància. Per tercer any consecutiula iniciativa inclourà unes jornades professionals que es portaran a terme del 15 al 18 de novembre a L’Estruch Fàbrica de Creació de Sabadell i en les quals participaran una seixantena de representants de diferents festivals nacionals i internacionals, així com companyies artístiques d’arreu del món.

Entre els representants a la trobada, hi ha una àmplia representació de delegats d’ASSITEJ, l’Associació Internacional de Teatre per la Infància i la Joventut. Entre ells, per exemple, hi haurà la presidenta internacional, Yvette Hardie; i els presidents de les delegacions de Corea (Sookhee Kim), Japó (Kenjiro Otani) i França (François Fogel), així com la presidenta d’Assitej Espanya i directora del Festival El Més Petit de Tots, Eulàlia Ribera.

Durant les jornades, els professionals visitaran algunes de les sales que participen al Festival i assistiran als espectacles que s’hi han programat. També participaran a les conferències i debats que, sota el títol de Crossing Borders, volen ser un espai de trobada per debatre sobre la creació escènica per als espectadors més petits. Les conferències són obertes al públic, però l’aforament és limitat.

PROGRAMA CROSSING BORDERS:

Divendres, 16 de novembre
·   15.30 h: Presentació del procés creatiu de The garden of Spirited Minds, a càrrec de Dalija Acin Thelander i de Tuntu, a càrrec de Dance Theatre Auraco

·   17.00 h:  El futur i les noves tendències de les arts escèniques per a la primera infància. A càrrec de Päivi Aura (Dance Theatre Auraco), Dalija Acin Thelander, Companyia Big Bouncers i Àngels Margarit (Mercat de les Flors)

Dissabte, 17 de novembre
·   15.30 h: La música i les arts per a nadons. Últims projectes de recerca sobre els beneficis de la música per al creixement. A càrrec de Paulo Lameiro (Portugal), Siri Dybwik i Kirsten Halle (Noruega), Astrid Bossuyt, Zoe Bossuyt i Isabel Voets (Bèlgica)

·   17.30 h: Quin és el paper que ha de tenir l’art a les nostres escoles? A càrrec d’Yvette Hardie (presidenta Assitej Internacional) i Eulàlia Ribera (presidenta Assitej Espanya).

FORMACIÓ PER A MESTRES D’ESCOLES BRESSOL I INFANTIL
El Festival El Més Petit de Tots també torna a apostar per la formació per a mestres d’escola bressol i infantil després de l’experiència positiva de l’any passat, que va generar una gran expectativa. L’objectiu és que les arts entrin a les aules i siguin una matèria inclusiva, que arribi a tothom. Els mestres participants assistiran als espectacles i faran laboratoris específics amb professionals per veure com la música o la veu es poden aplicar a les classes. Ho faran de la mà de l’artista portuguès Paulo Lameiro i la noruega Siri Dybwik, els dos amb un gran recorregut i experiència en art per a la primera infància.

Una cinquantena de professionals de centres escolars de Sabadell participaran en aquesta formació, que tindrà lloc, també, el dissabte 17 de novembre a L’Estruch. Això permetrà que puguin conviure i enriquir-se de compartir el dia amb els artistes i els programadors que assisteixin a la trobada internacional.

 

Author