Publicacions d’arts escèniques a la Setmana del Llibre en Català

09.13.2023

Author

Del 8 al 17 de setembre se celebra al Moll de la Fusta de Barcelona la 41a edició de la Setmana del Llibre en Català i, un any més, les publicacions de l’Institut del Teatre hi seran presents a través de l’estand de la Llibreria de la Diputació de Barcelona, que estarà ubicat en el mòdul 80 i 81.

A més, dins de les activitats organitzades de la Setmana, el dissabte 9 de setembre, a les 12.30 h, tindrà lloc a l’escenari 3 la presentació del llibre Teatre maleït I: Camino real. La davallada d’Orfeu, de Tennessee Williams, amb traducció del dramaturg i professor de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) Marc Rosich. La presentació del volum, editat per Prometeu Edicions amb el patrocini de l’Institut del Teatre, inclourà la lectura dramatitzada d’un fragment de l’obra de crítica social i política Camino real. A l’acte hi participen Marc Rosich, Xavier Arola i altres actors.

D’altra banda, el dilluns 11 de setembre, a les 13 h, es presentarà a l’escenari 1 de la Setmana el llibre Silenciades. Dones artistes sota el franquisme, publicació editada pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya que recull un conjunt de treballs d’investigació sobre dones professionals de la dansa, la música, el disseny i la restauració. Un dels textos de la publicació està escrit per la doctora en Història de l’Art, ballarina i professora dels conservatoris Professional i Superior de Dansa de l’Institut del Teatre, Ester Vendrell. Es tracta d’un treball que destaca la figura de la pianista i ballarina belga Yvonne Attenelle, pionera de les danses rítmiques, un tipus de dansa moderna que es va instaurar en contextos de cultura femenina de finals dels anys 20 i durant la Segona República espanyola.

La Setmana, aparador de publicacions en català

Celebrada per primer cop l’any 1983, la Setmana del Llibre en Català és un espai on es poden comprar totes les novetats i llibres de fons en català i on es pot gaudir d’una programació d’activitats extensa i de qualitat entorn el llibre en català.

Trobareu més informació de la Setmana del Llibre en Català en aquest enllaç.

Author