Recta final del Poesia i + amb Rodrigo Cuevas, Mireia Calafell, Manuel Rivas, Sílvia Bel, Carlos Bunga i Clara Peya

07.10.2019

Author

El festival Poesia I +, el d’irradiació poètica més important i de referència de fora de la capital, celebra la seva 14a edició amb una programació que combina poesia, música i art i que acaba aquest diumenge 14 de juliol amb un seguit d’espectacles concentrats a Caldes d’Estrac.

Els poetes més joves també tenen un espai destacat al premi Francesc Garriga, que té per objectiu descobrir poetes inèdits i emergents. Divendres 12 de juliol, el festival reunirà en un recital els guanyadors de les tres darreres edicions: Guillem GavaldàMaria Isern i Pol Guasch.

Els artistes més destacats de la segona setmana del festival són Rodrigo Cuevas -amb estrena catalana del seu nou espectacle musical-, la poetessa Mireia Calafell, l’escriptor Manuel Rivas o la compositora Clara Peya. Fins ara, s’han vist les actuacions de Pascal Comelade i Enric Casasses, Blancallum Vidal i Sara Fontán, Albert Pla, Maria Cabrera i Irene Fontdevila, Pau Riba i Orquestra Fireluche o Pau Vallvé.


EL MÉS DESTACAT DEL TRAM FINAL DEL POESIA I +

DIJOUS 11 DE JULIOL
Comença amb la inauguració de la instal·lació sonora i plàstica No em va fer Brossa del grup Cabosanroque. Segueix amb un recital dels poemes de Mireia Calafell i el violoncel de Björt Rùnars en què els versos es demanen, amb insistència, qui som nosaltres, qui. I, a continuació, l’escriptor, poeta i activista gallec Manuel Rivas, ens endinsarà a través de la paraula i el moviment en una denúncia clara de les mordasses que ens atrapen, els abusos i les injustícies.

DIVENDRES 12 DE JULIOL
El concert de Clara Peya serà un dels moments més esperats de la jornada de divendres. La pianista i compositora torna al Poesia i + amb un nou treball, Estómac, que combina els sons del jazz, el rap, el pop i l’electrònica per continuar amb un manifest feminista en què busca deconstruir la idea de l’amor romàntic.

DISSABTE 13 DE JULIOL
La Nit de Poetes és tot un clàssic del festival i, enguany, presenta una novetat important: incorpora l’occità i convida a la poetessa Aurélia Lassaque, que se sumarà als catalans Anna Gual Andreu Subirats. Seguidament, gaudirem d’una de les veus inconfusibles del panorama artístic català, Sílvia Bel i l’espectacle Emparaulant la vida, que és alhora un recital de poesia i un concert. Acompanyada per l’art flamenc de Juan Manuel Galeas al cant, Fran León al cajón i la flauta travessera i José Santiago a la guitarra.

DIUMENGE 14 DE JULIOL
El festival tanca amb una proposta de l’artista Carlos Bunga que pretén fer-nos descobrir el Parc de Can Muntanyà des d’una altra mirada. El final de festa anirà a càrrec de Rodrigo Cuevas, un músic-performer que combina tradició i modernitat i que fa de la cultura ultralocal un poema d’abast universal. Serà l’estrena catalana del seu nou espectacle, Trópico de Covadonga.

Podeu consultar la graella completa de programació aquí.

 

Author