Rèquiem per l’etern descans de Montserrat Caballé

11.18.2018

Author

La catedral de Barcelona s’ha omplert aquest dissabte amb centenars de persones que han volgut assistir al respons pel descans etern de Montserrat Caballé, un commovedor acte que ha presidit el cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona i que també ha comptat amb l’actuació de l’Orquestra Simfònica i el Cor del Liceu, dirigits per Josep Pons. El mestre ha dirigit el popular Adagio per a cordes de Samuel Barber i fragments de l’emotiu Rèquiem de Verdi amb la col·laboració de la Polifònica de Puig-Reig i les magnífiques veus d’Ainhoa ArtetaAnna Larsson, Nikolai Schukoff i Alexander Vinogradov. Un acte litúrgic, retransmès a nivell estatal a través de La 2, al qual han assistit autoritats com la ministra de Política Territorial y Función Pública, Meritxell Batet, el ministre de Cultura y Deporte, José Guirao, la delegada del Govern o la consellera de Cultura, Laura Borràs, entre d’altres. El Rèquiem per Montserrat Caballé s’h pogut seguir també pel Canal Internacional de TVE en la franja del late night de cada zona horària.

L’arquebisbe, Joan Josep Omella, ha destacat en la seva homilia com Caballé “amb el seu cant ens va aixecar l’esperit, ens va elevar l’ànima i ens va omplir el cor de bellesa i art”. Omella ha acabat amb el desig “que un dia ens retrobem plegats amb Crist i tots el que estimaves i t’estimen per gaudir de nou de la teva veu d’àngel, de la teva mirada transparent, del teu somriure i del teu art.”

El president de la Fundació del Gran Teatre del Liceu, Salvador Alemany ha volgut destacar la importància de Montserrat Caballé per al país i sobretot per al Liceu, “el qual no seria el mateix sense l’amor que la soprano li va dipositar. Retre-li aquests homenatges és el deure de la institució envers una de les peces clau de la història de la lírica, envers la ciutadania i el teatre que l’han vist créixer”. “Caballé serà un referent per les noves generacions de la lírica i el Liceu conservarà la seva memòria” cloïa el president del Teatre.

Author