Ritme frenètic de muntatge per la segona edició de Nits de Circ, als Jardins del Molí de Besalú

08.04.2022

Després del gran èxit de la seva primera edició celebrada l’estiu passat amb totes les entrades exhaurides i 9.300 espectadors, enguany Nits de Circ proposa un espectacle totalment nou amb més funcions, dies i artistes internacionals convidats. 

L’estrena serà aquest proper dimecres 10 d’agost a les 21.30h a l’espai anomenat els Jardins del Molí de Besalú; al peu mateix de Circusland, el Palau Internacional de les Arts del Circ. Un espai de 8.600 metres quadrats que, a les hores prèvies del debut viu un ritme frenètic de preparatius. Dimarts passat varen arribar-hi els 9 tràilers que contenien el circ sense lona que ja s’ha plantat amb cabuda per: 1.290 butaques a cada funció.

Ara mateix els tècnics de les empreses encarregades de sonoritzar i il·luminar el nou espectacle estan realitzant els darrers retocs. Dos grups electrògens generaran la potència de llum suficient per als equips de so i els més de 200 projectors que il·luminaran les actuacions: un total de 5.300 metres de cablejat garantiran el subministrament elèctric.

Demà comencen a arribar a Besalú, per carretera o via port i aeroport de Barcelona: els 24 artistes internacionals que participen a l’espectacle i que a partir de dissabte assajaran al circ a cel obert. Són necessaris 5 dies per a coordinar la música en viu dels set músics de la Paris Circus Orchestra: amb els efectes de llum i so i cadascuna de les atraccions participants.

La producció de circ internacional a cel obert està generant una gran expectativa per l’originalitat del concepte que permet: entre d’altres, veure volar els trapezistes sota els estels.


NITS
 DE CIRC

Nits de Circ, és la darrera proposta de Circus Arts Foundation, la fundació cultural sense ànim de lucre amb seu: al nou Circusland, el Palau internacional de les Arts del Circ de Besalú. La fundació, que anualment produeix el Festival Internacional del Circ Elefant d’Or i el Gran Circ de Nadal; ambdós a Girona, es va estrenar l’any passat amb NITS DE CIRC; una proposta singular, intergeneracional i internacional en el calendari estiuenc d’esdeveniments vinculats a les arts escèniques.

Nits de Circ reunirà 24 artistes arribats de 8 països en 8 atraccions: les estrelles mundials de la temerària roda de la mort (Navas Team de l’Equador); campions de patinatge acrobàtic d’alt voltatge (Duo Donnert d’Hongria), arriscats salts al trapezi volant (Camila Palma de Xile); artistes revelació de l’equilibrisme (Krasimir Vasov de Bulgària), genis de l’humor sense paraules (Eric Boo de Catalunya); vols amb les cintes aèries a 8 metres del terra (Duo Moment of Love de Vietnam); i acròbates de força inversemblant (Troupe Hassak de Kazakhstan).

L’espectacle, d’una hora i mitja de durada i sense entreacte, proposa entrades que oscil·len entre els 14 i els 44 euros i es poden seguir adquirint a través del web: www.NitsdeCirc.com, a les taquilles de la Ciutadella de Roses i de Circusland a Besalú i per telèfon (972505317).

Créditos de la imagen:
Foto: Jaume Cusí del autor Foto: Jaume Cusí
Foto: Jaume Cusí

Créditos de la imagen destacada:
Foto: Jaume Cusí del autor Foto: Jaume Cusí

Author