Samfaina de Colors porta la seva nit ‘Sense lluna’ al SAT!

03.27.2024

Author

Del 6 al 14 d’abril Samfaina de Colors porta al SAT! Teatre el seu darrer espectacle, Sense Lluna, una proposta musical recomanada per a un públic ampli: a partir de 3 anys.

L’espectacle, reconegut amb el Premi FETEN 2023 a la millor música original i el Premi 6a. edició del Festival Territori Violeta de la Mostra d’Igualada 2023, és un espectacle sense text; que a través de la música comunica sentiments i guia l’espectador en un viatge emocional i evocador. Mirna Vilasís, autora, directora i intèrpret de l’espectacle, condueix el públic per melodies que neixen d’un gran nombre d’instruments: veu, salteri, handpan, metal·lòfon, pandero, bol tibetà, cròtals, picarols, güiro i reclam d’ocells.

Sense lluna parteix de la vivència que va suposar la pandèmia per a la directora de Samfaina de Colors. L’espectacle reivindica la foscor com a espai d’interioritat, de bellesa i pau, una foscor que simbolitza la introspecció;  la reflexió i la calma. Jocs de llums i ombres transmeten la màgia de la nit i les evolucions personals; d’acord amb les fases lunars com a símbol del cicle de la vida. Sense lluna és una reflexió sobre l’harmonia i l’equilibri universal a través de la música.

Sinopsi:

Capvespre. Una noia espera la lluna cantant i tocant els seus instruments per crear l’harmonia de la nit. Quan la música creix, la lluna creix. Quan la música es torna fosca, la lluna s’apaga. Un mussol i un llop acompanyen aquest dolç moviment del vaivé de la lluna. Negra nit. Sense lluna.

Delicadesa visual i música en directe. Una oportunitat ideal per endinsar-nos en la bellesa i la màgia de la nit.

 

Companyia:

Samfaina de Colors és el projecte creatiu liderat per la cantant, multiinstrumentista, compositora i pedagoga musical Mirna Vilasís. Construeix universos on la música és el llenguatge principal d’expressió d’un art lliure i obert a totes les disciplines artístiques. Un mestissatge cultural on s’entrellacen música, poesia i art visual. Va ser cofundat el 1988 amb Xavi Múrcia.

És un projecte artístic de qualitat, que desenvolupa: un intens treball dedicat a la producció i exhibició d’espectacles musicals de nova creació. Partint de la bellesa, ofereix experiències que acompanyen i estimulen la sensibilitat artística i el despertar creatiu. El llenguatge propi, el contingut i les diferents capes de lectura connecten amb públics de totes les edats.

Autoria, direcció musical i interpretació: Mirna Vilasís (veu, salteri, handpan, metal·lòfon, pandero, bol tibetà, cròtals, picarols, güiro, reclams d’ocells i titelles) / Direcció artística: Anna Ros / Música: Mirna Vilasís i Xavi Múrcia / Assessorament de dramatúrgia: Carles Batlle

SAT!

SENSE LLUNA
Cia. Samfaina de Colors
6, 7, 13 i 14 d’abril 2024
Ds. 17.30h i Dg. 12h i 17.30h
 { Música }
Durada: 40 minuts
Preu: 10€

Author