Seleccionats els 22 autors dels Laboratoris de Creació 2019 de la Fundació SGAE

01.27.2019

Author

Un total de 22 autors han estat seleccionats per participar en l’edició 2019 dels Laboratoris de Creació de la Fundació SGAE, una iniciativa que la institució desenvolupa des de l’any 2013 amb la finalitat de promoure la creació i impulsar les experiències col·laboratives i l’intercanvi d’idees entre els creadors contemporanis.
Adreçats als socis i les sòcies de la SGAE, els Laboratoris de Creació de la Fundació SGAE ofereixen la possibilitat als seleccionats de desenvolupar els seus textos al llarg de sis mesos. Durant el procés, es mantenen reunions de treball col·lectiu entre els autors i un/a director/a de reconegut prestigi professional per a la posada en comú de les obres. A més a més, l’entitat dota cadascun dels autors amb un ajut econòmic de 5.500 euros.
En concret, les autores seleccionades per al VII Laboratori d’Escriptura Teatral han estat: Mar Gómez (Madrid, 1977) per Tetas;  Carolina África (Madrid, 1980) per El cuaderno de Pitágoras; Denise Duncan (Costa Rica, 1979) per Banzo; Carmen Soler (Teruel, 1972) per Mosaika; Victoria Szpunberg (Buenos Aires, 1973) per La teva filla,Nieves Rodríguez (Madrid, 1983) per Cráneo rojo sobre fondo de sueño.
El dramaturg i premiat amb el Max d’Honor 2018 José Sanchis Sinisterra dirigirà aquest laboratori, que tindrà lloc a la seu de la Fundació SGAE a Madrid. El jurat, presidit per Sanchis i format pels dramaturgs Claudia Cedó, Esteve Soler, Yolanda Pallín i Manuel Benito, va seleccionar aquestes sis autores després d’analitzar un total de 191 projectes originals. A més a més, l’entitat publicarà les obres resultants en un volum únic que formarà part de la col·lecció Teatroautor  
Per la seva banda, els autors que prendran part en el VII Laboratori d’Escriptura de Guió de Cinema són: Miguel Ángel Blanca (Sabadell, 1982) per Un hombre solo;  Jordi Farga (Girona, 1983) i Nacho Solana (Pittsburgh, Estats Units, 1982) per Eco;  Ángeles Huerta (Gijón, 1974) i Daniel Domínguez(Pontevedra, 1981) per O corpo aberto;  David Pérez (Bilbao, 1987) i Pablo Bartolomé Jiménez(Madrid, 1983) per Contador;  Mikel Rueda (Barakaldo, 1980) per Leo, i Isa Sánchez (Málaga, 1977) per No sea tu falta.
Tots ells treballaran col·lectivament sota la supervisió de la directora de cinema Inés París, amb la finalitat d’adaptar els seus textos a la gran pantalla. Aquest laboratori tindrà lloc a la seu de la Fundació SGAE a Madrid. El jurat, presidit per París i format pels guionistes Clara Botas, Roberto Martín Maiztegui, Salvador Rubio i Francisco Menchón, a més de Beatriz Gómez, delegada de continguts d’AtresMedia Cine, va seleccionar aquests projectes després d’analitzar un total de 160 propostes de desenvolupament originals.
Finalment, el VI Laboratori de Creació de Sèries de Televisió estarà format pels guionistes  Beatriz García (València, 1976), seleccionada pel seu projecte  La fábrica; Emilio López (Palma de Mallorca, 1976) per La loba;  Ana Galán (Barakaldo, 1968) per Lauburu (un cuento oscuro); Manuel Palacios (Madrid, 1961) per Palimpsestos (Huellas de la memoria); Sami Natsheh (Sevilla, 1978) per Las aventuras de Tito y Candela, i José Macías (Sevilla, 1976) i Carla Guimaraes (Brasil, 1975) per ¿Por qué desaparecieron los hombres?
Els autors treballaran els seus guions a la seu de la Fundació SGAE a Madrid, dirigits per la guionista Aurora Cañete Guerra. El jurat, presidit per ella mateixa i format pels guionistes Miguel Peidró Zaragoza, Marta Dearriba Azcona i Mercedes Rodrigo López, va seleccionar aquests sis projectes d’un total de 85 propostes originals.

Author