S’estrena ‘La Bruixa de la tramuntana’, l’adaptació musical de Marc Rosich d’un conte de Miquel Berga

02.24.2020

Author

El Teatre Lliure enceta la seva programació familiar del segon semestre, El Lliure del futur, el proper dijous 27 de febrer amb La Bruixa de la tramuntana. L’espectacle és un muntatge musical dirigit per Marc Rosich, amb la música de Carles Pedragosa i basat en el conte La bruixa de Cadaqués de Miquel Berga, publicat per la col·leccció infantil El vaixell de vapor (Cruïlla) el 2014.

Després de dirigir Renard o el Llibre de les bèsties (2016) amb la col·laboració de la compositora Clara Peya, Rosich torna de nou al Teatre Lliure unint teatre i música, aquest cop, de la mà de Pedragosa. L’intèrpret i compositor fa un homenatge al gènere musical autòcton, l’havanera, però també una paròdia dels hits ie-ie dels 60, i es podran escoltar en directe també pasodobles d’olé, sardanes i cançó eurovisiva.

De Pedragosa, Rosich en diu: “sabia que el seu boig eclecticisme com a músic i el seu carisma, cada cop més evident, com a intèrpret, el convertien en l’aliat perfecte per compondre la música de l’espectacle, però sobretot per interpretar els personatges centrals de l’alcalde de Cadaqués i Dalí, entre altres”.

Miquel Berga, l’autor del relat original, és professor de literatura anglesa a la Universitat Pompeu Fabrai gran coneixedor, entre d’altres, de l’obra de George Orwell i Agustí Centelles. “Hem convertit el relat concís de Miquel Berga en una bogeria musical de més d’una hora”, explica el director.

La Bruixa de la tramuntana narra la història d’un llogarret de la Costa Brava als anys 60 i de com fa front a un fet inesperat que amenaça la pau del poble pescador: la tramuntana bufa més fort i té atemorida tota la població. La causa d’aquests vendavals és la Bruixa de la tramuntana que, amb l’ajuda de l’alcalde, té la intenció d’arrasar Cadaqués per construir-hi un gegantí complex hoteler. Els gats del poble es posaran en acció per estroncar els plans de la Bruixa i acabaran per demanar ajuda al famós pintor de Port Lligat, Salvador Dalí.

A més de PedragosaClara Moraleda, Maria Santallúsia i Toni Viñals completen el repartiment a dalt de l’escenari i Laura Clos ‘Closca’ en signa l’escenografia.

La Bruixa de la tramuntana és una coproducció del Teatre Lliure amb Bitó, recomanada per a nens i nenes de 5 a 11 anys. Les funcions escolars són de dimecres a divendres i les familiars, el dissabte i el diumenge.

EL LLIURE DEL FUTUR
La Bruixa de la tramuntana forma part d’El Lliure del futur que, a més dels espectacles familiars, també inclou el Programa educatiu del Teatre Lliure destinat a escoles i centres educatius.

Després de la proposta de Rosich, la programació familiar continua durant la primavera amb l’espectacle Poulette Crevette, de la companyía francesa La balaine – cargo (del 24 de març al 5 d’abril ) per criatures de 2 a 5 anys; i Los protagonistas, primera proposta d’El Conde de Torrefiel per a canalla de 7 a 10 anys, que es podrà veure del 22 d’abril al 3 de maig.

La Bruixa de la tramuntana. Del 27 de febrer al 15 de març a Gràcia. Recomanat per a nens i nenes de 5 a 11 anys. Funcions familiars els dissabtes i diumenges a les 12h. i a les 18h.

Author