Arriba al Lliure ‘Posaré el meu cor en una safata’, un espectacle de Carla Rovira sobre la mort

12.03.2019

Author

Carla Rovira, l’artista resident del Teatre Lliure durant aquesta temporada, estrena el seu nou espectacle Posaré el meu cor en una safata el proper dijous 5 de desembre. Un projecte d’investigació documental sobre la mort, que es podrà veure a la Sala Fabià Puigserver a Montjuïc fins al 22 del mateix mes.

En paraules de la Carla Rovira, “l’espectacle parla de com encarem la mort com a societat i com a individus”. De fet, el projecte parteix de la pròpia experiència de la creadora quan, a causa del decés d’un familiar, es va adonar que “la mort entrava per la porta gran i jo no estava gens preparada”.

“Què ens trobem després de la mort? Per què tot el que se’ns ensenya de la mort és negatiu?” Carla Rovira qüestiona l’educació i la cultura sobre la mort que adquirim des que som petits. “Crec que tenim més por del patiment i de l’horror de la mort que de la mort en si”, va afirmar la directora durant la presentació de la seva nova proposta.

Més enllà de l’experiència personal de Carla Rovira i el seu equip artístic, Posaré el meu cor en una safata té una base documental perquè compta amb els coneixements i les experiències de professionals que estan en contacte permanent amb la mort, com metges d’urgències, infermers de cures pal·liatives, astrofísics, etc.

Carla Rovira també ha destacat el caràcter “únic” de l’escenografia de l’espectacle, ja que es va pensar especialment per a l’espai que l’acollirà durant tres setmanes, la Sala Fabià Puigserver.

AJUTS A LA CREACIÓ CARLOTA SOLDEVILA
Posaré el meu cor en una safata forma part del programa de residències Ajuts a la creació Carlota Soldevila, que el Lliure ha creat enguany per donar suport econòmic i logístic a companyies i artistes. De fet, la proposta de Carla Rovira es presentarà a partir del dia 11 de desembre, en tàndem amb el work in progress de la companyia resident, el col·lectiu Mos Maiorum, titulat Turba.

A més, l’estrena de l’espectacle Posaré el meu cor en una safata coincideix amb l’obertura de la instal·lació-homenatge Carlota Soldevila: discreció, compromís i llibertat, que es podrà visitar al vestíbul del Lliure a Montjuïc. La instal·lació es presenta dins d’un Renult 5 dels anys 70, un dels objectes que simbolitzen la llibertat de l’artista i cofundadora del Teatre Lliure que enguany celebra el centenari del seu naixement. Es tracta d’una peça sonora que recull el testimoni dels companys de feina i de vida de Carlota Soldevila, Albert Boadella, Imma Colomer, Guillem-Jordi Graells, Domènec Reixach, Toni Sevilla i Mercè Sindreu, amb l’objectiu de divulgar la figura de qui també va ser una peça clau d’Els Joglars i del teatre en general a Catalunya.

Posaré el meu cor en una safata. Del 5 al 22 de desembre al Lliure de Montjuïc.

Instal·lació-homenatge Carlota Soldevila. Discreció, compromís i llibertat. Del 5 al 22 de desembre al vestíbul de Montjuïc.

 

SOBRE CARLA ROVIRA
Carla Rovira és actriu, creadora, professora i educadora social. Ha participat en espectacles com Feísima enfermedad y muy triste muerte de la Reina Isabel I, de La Calòrica. Des del 2010 forma part de la companyia LAminimAL Teatre. El 2015 va estrenar el seu primer projecte propi, Most of all, you’ve got to hide it from the chicks (premi FAD – Sebastià Gasch 2016 Aplaudiment a la Creació Emergent). El 2017 va presentar Màtriaen el marc del festival Simbiòtic i, la temporada passada, AÜC (el so de les esquerdes) amb Les Impuxibles.

Author