‘Simulacro’ del dramaturg navarrès Ion Iraizoz, arriba per primera vegada a Barcelona

11.16.2023

Author

La Sala Beckett estrena Simulacro, del dramaturg navarrès Ion Iraizoz, poc conegut a Catalunya; però amb una sòlida trajectòria de 10 anys treballant en la recerca de nous dispositius escènics. Simulacro és el setè espectacle escrit i produït per ell. Compta amb la mirada externa i suport en la dramatúrgia d’Albert Pérez, membre de la companyia Atresbandes. Els intèrprets de l’obra son el mateix Ion Iraizoz i l’actriu valenciana Gloria March; que també ha col·laborat en l’escriptura de la peça.  L’espectacle es va estrenar el gener d’aquest any al Teatro Gayarre de Pamplona i després ha fet gira per Espanya.

Simulacro és una comèdia superrealista en la qual dues persones creen la seva pròpia ficció simulant situacions aparentment quotidianes. Els dos personatges protagonistes de l’obra, igual que Truman a El Show de Truman o Vladimir i Estragó a: Tot esperant Godot s’entretenen en el seu petit món mentre busquen algun tipus de certesa o revelació.

L’ARGUMENT

La ficció embelleix les coses, des d’una sèrie de televisió o una xarxa social; fins a les religions o les utopies polítiques. Tota ficció amaga l’esperança d’una epifania, d’una cosa inesperada, d’algun canvi, per això necessitem la nostra petita dosi de: ficció diària. A Simulacro dues persones creen la seva pròpia ficció, una que respongui als seus desitjos i que encaixi en: el seu petit món de simulacres on la vida succeeix de manera controlada; a una escala feta a la mesura de les seves necessitats.

Simulacro, de Ion Iraizoz
Amb Ion Iraizoz i Gloria March
Una producció de La Caja Flotante

Del 23 al 26/11/2023
De dijous a dissabte a les 19:30 h
Diumenge a les 18 h

Sala de dalt de La Beckett
C/ Pere IV, 228-232

Simulacro de Ion Iraizoz arriba a La Beckett

El dramaturg navarrès Ion Iraizoz porta a Barcelona el seu últim espectacle

Author