Slow Olou guanya el Premi Zirkòlika de Votació Popular i Circ Perillós el Premi Zirkòlika a la Millor Trajectòria

12.12.2019

Author

L’espectacle Escargots de la companyia Slow Olou (Toti Toronell i Pere Hosta) ha guanyat el Premi de Votació Popular dels X Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya després d’obtenir 128 vots, el 20% del total de vots emesos. Estrenat l’any 2018 a FiraTàrrega, es tracta d’un espectacle multidisciplinar i d’humor visual on la parella còmica Toti Toronell i Pere Hosta acompanyen en tot moment l’espectador per un insòlit, absurd i divertit recorregut.

Slow Olou és un projecte de dos pallassos, Toti Toronell i Pere Hosta. Una idea d’apropar dos universos particulars en un de sol i crear un univers d’humor i poesia. Escargots, l’espectacle guanyador, és la primera pedra per a futurs projectes compartits d’aquesta divertida parella.

El Premi de Votació Popular, obert a la participació de professionals del circ, periodistes culturals i aficionats, ha obtingut enguany 638 vots. En total, s’han votat 53 espectacles, tots ells presentats a Catalunya durant l’últim any. Han aconseguit més de 40 vots el número Exit 18 de Maiol Pruna Soler & Francesco Germini (75 vots), i els espectacles Ino d’Ino Kolectiv (72 vots), Koselig de Cia. Capicua (58 vots), Filibusters de Mortelo & Manzani (49 vots), Qui cu què qui quina de Cia. Nom Provisional (46 vots) i Las Gallegas de Cia. Lolita i Corina (45 vots).

El Circ Perillós ha guanyat el Premi a la Millor Trajectòria. Formada pels trapezistes Adelaida Frias i Jordi Borrell,

D’altra banda, Circ Perillós ha guanyat el Premi a la Millor Trajectòria. Formada pels trapezistes Adelaida Frias i Jordi Borrell, Circ Perillós va estar en actiu entre els anys 1981 i 1996 i està considerada com una companyia pionera dels circ català i un referent de moltes generacions posteriors. Durant més de 15 anys va actuar per tot Europa i va estrenar Volàtil, Balcó o Mr. Caravan, entre d’altres espectacles. Entre els números més coneguts hi ha el trapezi fix i la caravana aèria. El jurat ha destacat els seus espectacles arriscats i el caràcter pioner d’una companyia que es va retirar fa 23 anys.

Els premis de Votació Popular i Trajectòria es lliuraran, juntament amb la resta de categories dels Premis Zirkòlika, durant la Nit de Circ 2019 que se celebrarà el 18 de desembre al Circ Històric Raluy, a Barcelona, i que serà presentada per Tortell Poltrona.

La Nit de Circ i els premis estan organitzats per la revista Zirkòlika i compten amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona. Els premis van néixer el 2010 com a suport a la creació i al reconeixement del treball dels artistes i les companyies de circ catalanes. Els premis s’han convertit en una cita anual i reuneix tots els professionals i aficionats al circ.

INFORMACIÓ PRÀCTICA NIT DE CIRC 2019

19:00 h. Obertura de portes
20:00 h. Inici de l’espectacle i lliurament de premis

22:30 h. Foto i celebració conjunta amb tot el públic i els artistes del circ
23:30 h. Cloenda

Venda d’entrades:
Taquilles i web del Circ Històric Raluy – Moll de la Fusta (Port Vell Barcelona) https://tickets.raluy.com/event/nitdecirc
Web dels Premis Zirkòlika – www.zirkolika.com/premiscirccatalunya
Papallona Circus Arts Shop – Av. Francesc Cambó, 30-36 (Barcelona)
Telèfon: 93 119 16 99 hola@papallonacircus.com
Preus: 15 € (entrada general); 12 € (persones aturades, estudiants i col·lectius desfavorits); 20% dte. professionals amb codi promocional
Durada: 2 hores aproximadament

Author