S’obre la convocatòria del Premi BBVA de Teatre 2020

10.03.2019

Author

La Fundació Antigues Caixes Catalanes ens fa saber que s’obre la convocatòria del Premi BBVA de Teatre 2020. Ho ha fet a través d’un comunicat, que reproduïm.

COMUNICAT DE LA FUNDACIÓ ANTIGUES CAIXES CATALANES
Les companyies de teatre residents a Catalunya ja poden presentar els seus projectes teatrals al Premi BBVA de Teatre 2020 fins el proper 31 d’octubre.

En la seva 20a edició, convocada per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) amb el suport de BBVA, el premi continua amb l’objectiu de donar suport a les creacions teatrals, incentivar la creativitat i l’ofici teatral, i vetllar per la difusió dels espectacles guanyadors.

El guardó compta amb la implicació de la Fundació Antiga Caixa Manlleu i l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, i la col·laboració de L’Atlàntida Centre d’Arts Escèniques d’Osona, que acull l’acte de lliurament de premis.

Trobareu les Bases aquí

UNA GIRA VALORADA EN 20.000 EUROS
El Premi BBVA de Teatre al Millor Espectacle Teatral és una gira per Catalunya, valorada en 20.000 euros exempts d’impostos, que consisteix en cinc representacions a diverses sales del territori, incloent-hi la participació al Festival Temporada Alta 2020.

L’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) atorgarà una menció especial a la millor interpretació i per primera vegada, també es reconeixerà la millor direcció. Les tres obres finalistes no premiades percebran 1.500 euros de premi.

REPRESENTACIONS DE LES OBRES FINALISTES
De totes les propostes presentades al Premi BBVA de Teatre, se seleccionaran quatre obres finalistes que es donaran a conèixer al mes de desembre, i es representaran davant del jurat durant el mes d’abril en diversos teatres de Catalunya.
El 18 de maig de 2020, tindrà lloc la gala final a L’Atlàntida Centre d’Arts Escèniques d’Osona, on es donarà a conèixer el Millor Espectacle Teatral.

LAIKA, L’OBRA GUANYADORA LA PASSADA EDICIÓ, COMENÇA LA GIRA
L’espectacle guardonat amb el Premi BBVA de Teatre 2019, Laika, de la companyia Xirriquiteula Teatre, començarà la gira el diumenge 3 de novembre dins del Festival Temporada Alta 2019, i seguirà el 29 de febrer a L’Atlàntida de Vic.
Laika és una proposta escènica per a tots els públics, amb vocació d’arribar a espectadors de tot el món, que ens parla de les meravelles del cel però també de les injustícies de la Terra.

SOBRE EL PREMI BBVA DE TEATRE
El Premi BBVA de Teatre és una plataforma de suport a la creació teatral i a la difusió del teatre professional, en qualsevol dels gèneres o estils, adreçat a companyies teatrals.

El projecte neix al 2001 com a iniciativa de l’Obra Social de l’antiga Caixa Manlleu per donar suport a les companyies de teatre amateur. A partir del 2010, s’obre als professionals del sector i aposta per les companyies emergents.
Des del 2013, el Premi està convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA, i s’adreça a companyies residents a Catalunya.
A l’edició del 2019, es van presentar 66 propostes provinents de companyies d’arreu de Catalunya.

Author