Sol Picó i la Banda Chapicó inauguren la Fira Mediterrània i donen pas a tres dies intensos a Manresa

10.11.2019

Author

Aquest dijous 10 d’octubre s’han obert les portes de la 22a Fira Mediterrània de Manresa. A les 19 h ha tingut lloc la Inauguració Institucional a la Llotja Professional, i a les 21 h l’espectacle inaugural Animal de Séquia de Sol Picó i la Banda Chapicó, que ha fet sold out al Teatre Kursaal de Manresa. La jornada professional dedicada enguany a la perspectiva de gènere a escena, també ha estat un dels plats forts de la jornada, reunint un elevat nombre de professionals a la Llotja al llarg de tot el dia. Durant els propers tres dies, actuaran 117 companyies, que oferiran 158 funcions.

LA SEGONA JORNADA
Avui divendres tindrà lloc la segona jornada de la Fira Mediterrània amb més d’una trentena de funcions que ompliran Manresa de programació des de les 9.30 h fins la 1 h de la matinada.

En l’àmbit de les arts escèniques, divendres podrem veure la darrera proposta escènica dels balears Produccions de FerroRostoll Cremat, amb el dramaturg Toni Gomila i sota la direcció d’Oriol Broggi, que prenent com a partida una rondalla popular explora les llums i les ombres de la Mallorca turística.

Avui també es viurà la primera representació del Focus Cerdenya, que tindrà lloc a la Plaça Sant Domènec com a epicentre i els manresans viuran un dels carnavals més característics i interessants de la Mediterrània, el Carnevale di Ottana.

La multipremiada La Oscilante, de Pol Jiménez en el ball i Juan Carlos Lérida en la direcció i coreografia, que investiga sobre les possibilitats d’una dansa espanyola, on els gèneres estan molt marcats, que no balli ni en masculí ni en femení.

Laia Santanach, guanyadora amb Àer de la darrera edició del Premi Delfí Colomé al millor projecte de creació i producció en dansa d’arrel tradicional, parteix del contrapàs, dansa ballada tradicionalment només per homes, per reflexionar sobre el gènere.

Entre els plats forts de la programació musical hi haurà el grup de rock Obeses, que actuarà al costat de la Cobla Berga Jove i el Cor d’Obeses, intercanviant repertori amb la formació tradicional catalana.

La creació contemporània el saxofonista Llibert Fortuny, una de les personalitats més transgressores de l’escena musical jazzística del país, que s’acostarà a la sonoritat de la cobla amb l’Electro Cobla Sound; Gaye Su Akyol, una de les veus joves més atractives de Turquia i màxima exponent de l’avantguarda musical del seu país.

La cantant Maria Mazzotta, una de les veus més emblemàtiques de la Pugliaitaliana, i que presentarà nou treball discogràfic a Manresa.

També passaran pels escenaris de la Fira els trepidants Dzambo Agusevi Orchestra, una formació balcànica de metall de Macedònia que estrenarà el seu nou treball a Manresa; el grup de polifonia occitana San Salvador, sis veus amb percussió que treballant el ritme des de l’arrel trobadoresca presenten una proposta explosiva i trepidant; Marala Trio, i el seu delicat Binaural, que mitjançant un micròfon que capta el so en 360 graus pot oferir al públic, a cau d’orella, el seu repertori de música tradicional catalana i Tarta Relena, un duet femení que explora a cappella, amb bases electròniques, les sonoritats de diferents estils musicals en un repertori tradicional i mediterrani.

L’activitat professional a La Llotja continuarà durant tot el dia amb les presentacions de projectes artístics, les reunions ràpides, els showcases, les xarxes professionals i l’activitat als estands.

LA 22a EDICIÓ EN XIFRES
Companyies: 117. Companyies de Catalunya: 76. Companyies de la resta de l’Estat: 22. Companyies internacionals: 19

Estrenes: 28. Estrenes absolutes: 16. Estrenes a Catalunya: 8. Estrenes a la resta de l’Estat: 2. En procés de creació: 1. Preestrena: 1

Espais d’actuació: 22

Activitats: 309. Funcions artístiques: 158. Activitats professionals: 136. Activitats de ciutat (+diterrània): 15

Author